La integració tarifària a la Rodalia de Girona s’implanta a partir de demà dilluns

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

A partir de demà dilluns, 15 de setembre, comença la integració tarifària de la Rodalia de Girona, el que suposa que els usuaris podran viatjar amb bus i tren usant un sol títol. Aquesta millora, que s’estendrà progressivament, abasta en una primera fase 10 municipis, els que formen part de l’ATM de Girona: Maçanet de la Selva, Sils, Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Fornells de la Selva, Girona, Celrà, Bordils-Juià, Flaçà i Sant Jordi Desvalls.

L’àmbit ferroviari del sistema tarifari integrat de Girona abasta la línia de rodalia RG1 i el Servei Regional R11 en el tram comprès entre les 10 estacions esmentades. Hi és vàlida tota la gamma de títols integrats de l’ATM: T-MES (1, 2 i 3 zones), T-50/30 (1, 2 i 3 zones), T-10/30 (1, 2 i 3 zones), T-10 (1, 2 i 3 zones), T-FM/FN 70/90 (1, 2 i 3 zones) i T-12. També seran vàlids els descomptes oferts sobre els títols T-MES a les persones membres de famílies monoparentals i famílies nombroses, així com a les persones en situació d’atur.

Per utilitzar aquest sistema integrat caldrà validar el títol cada vegada que s’iniciï un viatge mitjançant els lectors ubicats als autobusos o els habilitats a les andanes de les estacions de tren. També caldrà validar-lo en fer un transbordament, excepte en els de tren a tren, on no serà necessari validar novament el títol de transport a l’estació d’enllaç que es faci servir.

El període de temps de què es disposa per fer el transbordament és d’1 hora i 15 minuts per als títols de transport d’1 zona i s’incrementa en 15 minuts per cada zona addicional.

Equipaments de validació i venda

Per poder fer la integració tarifària s’han instal·lat noves màquines validadores a les estacions que ja incorporen la tecnologia sense contacte necessària per reconèixer les targetes. Concretament, s’han instal·lat màquines a totes les estacions.

Les targetes sense contacte i títols de transport de l’ATM de Girona es poden adquirir en una xarxa d’establiments de venda repartida pel territori, amb prop de 300 establiments disponibles. Per a més informació sobre la xarxa de venda i recàrrega, consultar el web de l’ATM www.atmgirona.cat

Pròximament, també hi haurà disponibles els dispositius per a la venda i recàrrega de les targetes i títols integrats de l’ATM de Girona a les estacions de la xarxa ferroviària.

Tarifes 2014 dels títols integrats de l’ATM

Les tarifes vigents dels títols de transport i de les targetes sense contacte del sistema tarifari integrat de Girona són les següents (vegeu nota de premsa adjunta).

L’ús dels títols de transport integrats de l’ATM de Girona també donarà dret a la devolució Express.