Santa Coloma de Farners gaudeix l’obra de Joan Vinyoli amb el 1r Festival Domini Màgic de Poesia

Ruta

Ruta per Sant Salvador / Foto: la Selva Comunica

Santa Coloma de Farners ha obert aquest cap de setmana l’Any Vinyoli amb el 1r Festival Domini Màgic de Poesia en el que s’ha parlat, recitat, cantat i recordat al poeta Joan Vinyoli que en la seva adolescència va passar els estius a Santa Coloma, unes èpoques en les que el contacte amb la natura colomenca va representar la seva descoberta de la poesia.

x

Acte inaugural del festival / Foto: La Selva Comunica

Des de divendres i fins ahir diumenge s’han fet concerts amb Xavi Múrcia i Maria del Mar Bonet, conferències sobre l’obra i la vida de Joan Vinyoli, que han tingut com a ponents a R. Costa-Pau, C. Camps, V. Sunyol, R. Font, M. Cabrera, N. Martínez Vernís o Francesc Parcerisas. Sota el títol “Veus de la Terra”, s’ha fet un recital de poetes de diversos territoris de parla catalana.

Concert de Maria del Mar Bonet

Concert de Maria del Mar Bonet/ Foto: La Selva Comunica

La natura i el paisatge colomenc han estat també protagonistes del festival amb l’Itinerari Poètic Joan Vinyoli, que transcorre pel parc de Sant Salvador o una excursió fins a Farners en la que sota el títol I la natura em crida s’ha fet un recorregit per aquesta natura que tant va inspirar molts dels versos de Joan Vinyoli.

Lectura de poemes al castell de Farnes / Foto: Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Lectura de poemes al castell de Farners / Foto: Ajuntament de Santa Coloma de Farners

L’excursió que ha tingut el punt de partida al parc de Sant Salvador ha passat per indrets com la Font Picant, la Gorga d’en Vilà, les Alzines Balladores, els Gorgs de Penjacans i el Turó del Vent a on el poeta Perejaume ha ofert un recital de poemes. Molts dels actes que s’han fet aquests dies a Santa Coloma han comptat amb la presència de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i de Jordi Llavina, comissari de l’Any Vinyoli.

La Casa de la Paraula, la Biblioteca Joan Vinyoli o l’Auditori Municipal han estat els escenaris de les activitats que s’han organitzat. També s’han fet dues jam poètiques al Bar Sport, de la plaça Farners i al Restaurant Vent d’Aram i s’ha presentat la Revista Poetari, al Bar Sant Martí de la plaça Farners.

x

Recital de poetes de territoris de parla catalana / Foto: la Selva Comunica

A la Casa de la Paraula, s’hi ha inaugurat l’exposició Cridats per Vinyoli de Josep Maria Fontanet, David Ribas, Jordi Nebot i Ricard Lobo. També s’ha volgut que el festival arribés als infants amb activitats com una lectura de contes del Follets de Penjacans o l’espectacle de cloenda del festival Un poema és una castanya.

A partir d’ara, Santa Coloma de Farners anirà organitzant activitats per homenatjar Joan Vinyoli en l’any del centenari del seu naixement. La propera tardor es farà el II Simposi Internacional Joan Vinyoli.