Som-hi-ERC denuncia que el govern de Santa Coloma de Farners elimina el curs d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys

Edifici del Centre Municipal d’Educació, on s’ha fet la formació per adults a Santa Coloma de Farners

L’equip de govern de Junts i PSC, encapçalat per l’alcaldessa Carme Salamaña, ha anunciat l’eliminació del curs d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys a l’escola d’adults municipal, amb el corresponent acomiadament dels tres docents que l’imparteixen.


Aquest anunci, fet sense cap consens amb els diferents grups municipals, és un exemple de les retallades que l’equip de govern està practicant en serveis tan sensibles com l’educació, la cultura o els serveis socials.

Un altre exemple d’aquesta política és la decisió de no obrir la biblioteca municipal cap tarda dels mesos de juliol i agost. «Aquestes decisions debiliten la imatge que, com a capital de comarca, Santa Coloma hauria de tenir, una ciutat amb varietat de serveis i de qualitat» ha declarat Joan Casalprim, portaveu de Som-hi-ERC.

A tot això s’hi suma la negativa a obrir la tercera llar municipal amb l’excusa falsa que no hi ha suficient demanda.

Joan Casalprim, ha deixat molt clar a l’equip de govern, que està en minoria, que votaran en contra de qualsevol iniciativa que comporti retallades o limitacions en l’àmbit educatiu o cultural.

Recorda també «que l’educació és un servei públic que l’Ajuntament ha d’oferir i que no pot estar supeditat a la rendibilitat econòmica, criteri principal esgrimit pel govern a l’hora de prendre decisions en aquesta àrea. Eliminar la formació de les persones i la cultura per a reduir despeses només es pot fer des d’una visió empresarial de qui creu veure guanys econòmics per avui i no sap veure que està empobrint la ciutat el dia demà».