Rècord de participació al 32è Concurs de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

S’han presentat 196 ratafies casolanes, 19 més que en el concurs de l’any passat

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Els guanyadors del concurs es coneixeran el proper 8 de novembre en el decurs del sopar popular que es fa per la Festa de la Ratafia.

Un jurat triarà les ratafies guanyadores d’entre les 10 finalistes que sortiran de la fase eliminatòria, en la que fan la tria els membres de la Confraria de la Ratafia i diversos sommeliers.

El jurat que decidirà les ratafies guanyadores estarà format per Antoni Roig, Xavier Codina, Carme Bosch, Anna Selga i Anna Vicens.

La 32a edició de la Festa de la Ratafia arrenca el proper 7 de novembre amb la Ruta de la Ratafia i un concert que es farà a la Vela de la Ratafia que estarà ubicada a la plaça Farners. Fins el diumenge 10 de novembre la ratafia, la tradició i la màgia que gira al voltant d’aquest beuratge elaborat amb herbes remeieres seran protagonistes i converteixen Santa Coloma en la capital mundial de la ratafia.

La Festa – Concurs de la Ratafia està organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia. El cap de setmana serà quan hi haurà més concentració d’activitats i de visitants que ompliran els carrers de la ciutat en la que ja s’ha convertit en una cita anual per a molts. L’interès que desperta aquesta festa fa que les entitats, associacions i comerços locals s’hi aboquin organitzant activitats o col•laborant en les activitats que hi ha programades.