L’Ajuntament de Blanes suspèn la celebració d’una fira projectada per donar sortida als estocs dels comerciants

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

L’Ajuntament de Blanes, de comú acord amb els comerciants que s’havien interessat en participar a Fira Estocs, ha decidit suspendre la seva celebració, que estava previst que tingués lloc el proper cap de setmana 9 i 10 de novembre.

La decisió s’ha pres perquè calia la participació d’un mínim de 30 comerciants i només se’n van interessar 20.

Un dels motius de l’escàs acolliment de la fira entre els comerciants podria ser que havien de pagar 300 euros per utilitzar un estand modular de 3 metres de llarg per 2 metres d’ample. A més, alguns comerciants haurien de tancar la seva botiga per estar a la fira o bé contractar una persona almenys un dia (dissabte) de la fira.

La idea d’organitzar Fira Estocs, que l’Ajuntament té intenció de celebrar l’any vinent, va sorgir de la regidoria de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, arran de l’èxit que tenen les dues edicions de La Botiga al Carrer que es fan a la primavera i a finals d’estiu al centre de la vila, just quan finalitzen els dos períodes de rebaixes de gener i de juliol.

Un altre motiu per decidir la seva organització és la popularització que hi ha hagut durant els darrers anys de les botigues i centres comercials dedicats a la venda d’objectes outlet. Un dels exemples més recents i propers territorialment és el centre comercial gironí Gran Jonquera (veure vídeo), que durant el seu primer cap de setmana d’obertura, ja va registrar 25.000 visitants, o bé les botigues outlet de Palafolls.

L’objectiu de Fira Estocs és oferir al públic del municipi i de la seva amplia àrea d’influència la possibilitat de poder venir a Blanes per trobar roba i articles de tot tipus a preus reduïts. D’aquesta manera, els comerciants poden donar sortida als estocs de productes que tenen de fora de temporada, però que no per aquest motiu deixen de tenir qualitat i estar de moda. Es tracta, en definitiva, d’anar de rebaixes fora de temporada.

L’altra atractiu amb què compta Fira Estocs és la seva ubicació, ja que s’allotjarà al recinte de l’antic pavelló municipal d’esports, que aquests dies s’havia d’acabar d’habilitar amb uns darrers retocs per acollir esdeveniments d’aquest tipus. El què fa d’aquest indret un lloc idoni és que compta al seu costat amb una ampla superfície d’aparcament gratuït en òptimes condicions, amb capacitat per més de 1.000 places de vehicles.

De fet, la idea de l’Ajuntament de Blanes és que Fira Estocs sigui el punt de partida d’altres esdeveniments similars que s’allotjaran a partir d’ara en aquest recinte, aprofitant que la zona d’aparcament del costat és gratuïta durant 9 mesos de l’any.

Ara, després que ja s’ha decidit ajornar la fira, està previst trobar-se de nou amb els comerciants per trobar una data que sigui més adequada.