L’ACA millora el sanejament de la Selva amb l’activació de la depuradora de Vidreres

Foto: Agència Catalana de l'Aigua

Foto: Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Terrafortuna (Vidreres). Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 1,6 milions d’euros i ha consistit en una depuradora biològica amb eliminació de nutrients dissenyada per tractar un cabal de 520 m3/dia. També s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de 2.700 metres.

L’aigua tractada es retorna a la riera de Cabanyes, conca del riu Tordera, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilita una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigua avall.

Foto: Agènciaq Catalana de l'Aigua

Foto: Agència Catalana de l’Aigua

Aquesta és la 24a estació depuradora en servei a la comarca de la Selva, juntament amb les plantes d’Aiguaviva, Anglès, Arbúcies, Blanes, Bonmatí, Breda, Caldes de Malavella, Can Fornaca, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Maçanet Residencial, Massanes, Pantans de Montbarbat, Riells i Viabrea, Riuclar, Riudarenes, Riudellots, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils-Vidreres, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar.

Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.