Comunicat del comitè d’empresa de Hospital Comarcal de Blanes

hospital_mani

Foto: JFG – Blanesladia

En resposta a la notícia publicada per la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Blanes i ABS de Lloret i Tossa de Mar, matitza que:

1.- Malgrat que la Direcció diu que «els dos centres continuaran atenent les urgències de qualsevol especialitat», aquestes urgències seran ateses per metges polivalents i no per especialistes, donat que, l’Hospital Comarcal de Blanes no disposa de ginecòleg des de l’any 2011, ni disposarà de cirurgià a les nits a partir del 28 d’octubre vinent.

2.- Especificar que els serveis de cardiologia i pediatria no han patit mai cap mena d’unificació entre els dos centres, ja que a Blanes mai s’ha disposat de planta d’ingrés de pediatria, ni hi ha hagut canvis substancials de trasllat o pèrdua en aquets serveis.

3.- Discrepem amb la direcció en la afirmació de que «aquesta concentració de serveis donarà major especialització i qualitat». Pensem que l’únic que suposarà serà una pèrdua de serveis i de qualitat assistencial, així com un augment de desplaçaments dels usuaris entre els centres amb tot el que això comporta: entre altres moltes coses, un risc vital per als pacients.