Lloret de Mar continua la conversió de part del casc antic en illa de vianants

Lloret de Mar continua amb la progressiva implementació dels subprojectes que formen part del projecte global per a la millora de la mobilitat externa i interna del municipi i que tindrà un cost total de 1,7 milions d’euros, subvencionats pel fons estatal.

El primer projecte que es va realitzar va ser la pacificació del Passeig Marítim, que ha passat a tenir un sol sentit de circulació direcció a Fenals; amb ampliació de la vorera de vianants; creació d’un carril esport; zones de càrrega i descàrrega als extrems del passeig per minimitzar l’impacte visual i increment de les places de taxis i de motos.

A partir de demà divendres entrarà en funcionament una segona fase de pacificació del sector del Passeig Marítim. Es tracta de la reordenació del sentit de circulació dels trams dels carrers paral·lels, és a dir, la rambla Barnés i els carrers Joan Durall i Joan Llaverias, de tal manera que es constitueixen els dos bucles previstos als extrems del passeig. Així, a partir de demà, la circulació a rambla Barnés –des de l’avinguda Just Marlés fins al carrer Sant Baldiri– i de Joan Durall i Joan Llaverias –des del carrer Lleó fins a l’avinguda de Pau Casals– serà en sentit nord, és a dir, cap a Tossa.

Per aquesta raó, a partir de demà es donarà sortida als vehicles cap al Passeig Agustí Font (en un extrem) i cap a l’Av. Pau Casals (a l’altre extrem)Per altra banda es convertirà en un futur en zona de vianants el tram central del carrer interior del Passeig Jacint Verdaguer.

Cal aclarir que, tot i aquests canvis, es permetrà igualment l’accés a veïns, vehicles de serveis i cossos de seguretat. En un futur, aquests col·lectius hi accediran mitjançant un sistema de lectura de matrícules de vehicles ubicat a les pilones deformables que s’hi instal·laran.

Canvis importants

L’alcalde de Lloret, Xavier Crespo va afirmar que «aquests canvis són importants i necessaris per un Lloret que avança, es modernitza i actualitza, i que es projecta seguint els valors que en relació a la mobilitat marquen els nous temps». Crespo afegeix que «aquests canvis faran guanyar, a més, qualitat i seguretat en aquests espais».

Aquesta transformació urbana forma part del Pla d’Acció de Mobilitat inclòs dins el Pla Estratègic de Turisme de Lloret, que marca el full de ruta a seguir fins l’any 2014 i que incorpora tota una sèrie de projectes amb l’objectiu de mantenir el lideratge del municipi a nivell turístic i de pacificar el trànsit.

Edició: JFG – Foto: Ajutament de Lloret de Mar