La borsa Comarcal d’Habitatge de la Selva disposa d’un total de 20 pisos

La borsa Comarcal d’Habitatge disposa d’un total de 20 pisos que es troben distribuïts en diverses poblacions de la Selva. En l’actualitat, l’Oficina compta amb pisos a les poblacions d’Amer, Anglès, La Cellera de Ter, Hostalric, Santa Coloma de Farners i Vidreres.

La tècnica del servei de Borsa, Esther León, ha assenyalat que «ens els darrers temps, la demanda existent en aquest sector s’ha incrementat de forma considerable«. En aquest sentit, León ha assegurat que «alguns dels motius pels quals la demanda ha augmentat rauen en la situació econòmica actual».

El servei de Borsa d’Habitatge ofereix unes condicions avantatjoses tant per a propietaris com per a llogaters que es veuen reflectides en l’oferiment d’uns lloguers sota preu de mercat. Així mateix, l’Oficina dóna als propietaris garanties en el cobrament del lloguer i el retorn de l’habitatge en les mateixes condicions. Aquestes condicions han fet que molts propietaris que es varen informar d’aquest nou servei a l’inici de la posada en marxa s’hagin replantejat el fet de cedir el seu habitatge a l’administració.

I és que, tal i com destaca la responsable del Servei, «aquesta borsa disposa tant de pisos que els promotors no poden vendre i han posat a disposició de les administracions perquè siguin llogats per un preu lleugerament més baix del que marca el mercat com de pisos de particulars que coneixen el servei de lloguer i, alhora de les garanties als propietaris atès que està avalat per l’administració i hi ha garanties en els casos d’impagaments».

 

Oferir un habitatge digne 

La tècnica d’aquest servei ha assegurat que l’objectiu a mig termini és poder disposar d’habitatges a tots els municipis de la comarca de la Selva i així poder oferir un habitatge digne a totes les persones de la comarca de la Selva. És per això que des del Servei s’ha engegat una campanya de difusió per a tots els municipis de la comarca que es materialitza amb díptics, flyers, publicitat als mitjans locals. Paral·lelament, per tal d’implicar més als ajuntaments de la Selva, s’han realitzat diverses reunions i trobades amb els alcaldes, regidors i tècnics per tal d’exposar-los el projecte i així col·laborin amb l’Oficina.

 

La Borsa d’Habitatge, un servei consolidat

El servei de Borsa d’Habitatge es va posar en marxa el 16 de maig de 2008 amb la voluntat d’oferir ajuts al lloguer i un habitatge digne als habitants de la comarca de la Selva. Tot i que el servei està dirigit fonamentalment al sector més jove i pot recórrer qualsevol persona. Sens dubte, aquest servei permet donar cobertura a aquelles persones que busquen un pis de lloguer als municipis més petits de la comarca de la Selva.

Edició: José Fernández – Foto: Consell Comarcal de la Selva