Lloret de Mar acull la V Escola d’Estiu de Gènere de CCOO

Un total de 60 dones de tota Catalunya – en paraules de l’organització «de totes les professions»- participen durant aquest cap de setmana a la V Escola d’Estiu de Gènere, que se celebra al Gran Hotel Guitart Monterrey de Lloret.

Aquestes jornades, organitzades per la Secretaria de la Dona de CCOO sota el títol «Totes les cares de les dones», es centren en temes com igualtat i diversitat; joves i gèneres; i gènere i migracions.

Rosa Bofill, secretària de la Dona de CCOO de Catalunya, ha explicat que «els moments de crisi econòmica afecten més a les dones, donat que ja parteixen d’una situació de debilitat que encara és fa més visible en aquests contextos».

Per la seva part, l’alcalde de Lloret, Xavier Crespo, que ha presidit l’obertura de les jornades, ha destacat el paper que han tingut les dones en el desenvolupament turístic de Lloret. Crespo ha assegurat que «per ser honestos, hem de fer un reconeixement a tantes i tantes dones que, amb les seves inacabables jornades -i sense ser-ne conscients-, van contribuir a l’esclat de la nostra principal font d’ingressos d’avui en dia. Dones, moltes mares de família, que van passar de fer 5 llits a fer-ne 10, 20 o 30 al dia. Dones que van passar de fer menjar per 5 a fer menjar per 20, 40 o 60».

Dones i boom turístic

«Dones, que sense saber-ho, estaven engendrant el boom turístic dels anys 60. Valguin aquestes paraules com a reconeixement a totes aquestes dones que ara rondaran els 75 anys i que, bé nascudes aquí o vingudes de fora, han contribuït a que Lloret de Mar sigui allò que avui és: un municipi que ha sabut tirar endavant i generar moviment econòmic. Prova d’això és que en els últims deu anys hem doblat la nostra població. Hem passat de 20.000 a superar els 40.000 habitants censats. Persones, homes i dones, que han arribat d’arreu del món amb la il.lusió de tenir un futur millor entre nosaltres, entrant a formar part de la dinàmica i els llocs de treball que genera el sector turístic».

Properament la Regidoria de la Dona presentarà un documental sobre aquesta temàtica amb entrevistes a les dones d’aquesta època.

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament de Loret de Mar