ERC constata que a Blanes li és impossible gestionar en solitari la TDT de la Selva Marítima

Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes (ERC) afirma en un comunicat de premsa que els Ajuntaments de LLoret i Tossa, amb la complicitat del Consell Comarcal de la Selva, governat pel PSC i CiU, fan impossible que Blanes assumeixi tots els costos del canal de TDT públic de la Selva Marítima.

ERC de Blanes ho hem intentat fins el final, no com altres que s’han amagat i com sempre han fet deixadesa de les seves funcions. Hem intentat que el Consell Comarcal de la Selva governat per un acord entre el PSC i CiU s’impliqués en el Consorci per tirar-lo endavant. Hem intentat que els Ajuntaments de Lloret i Tossa participessin del Consorci sense bloquejar-lo.

Finalment, aquesta setmana s’ha celebrat el Ple del Consorci de la TDT de la Selva marítima per aprovar el pressupost de funcionament. Aquest consorci, composat pels Ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, ha decidit tancar definitivament la porta a la TDT comarcal, fruit del posicionament dels ajuntaments de Lloret de Mar i Tossa de Mar de no fer cap aportació econòmica al Consorci.

Davant d’aquesta actitud negativa per part d’institucions governades per PSC i CiU veiem complicat que en plena crisi econòmica que patim i en el cas que fos legalment possible, assumir en solitari per part de l’Ajuntament de Blanes el pressupost presentat que puja a més de 600.000 euros a dia d’avui seria una total irresponsabilitat.

Vista la poca implicació de les institucions locals de Lloret i Tossa en la creació dels consorcis de la TDT, i la falta de presa de decisions d’un ens com el Consell Comarcal, governat pel PSC i CiU, pensem que cal fer una reflexió per tal d’adaptar a la realitat la normativa i mirar de facilitar la seva gestió. Esquerra de Blanes aposta, com ha fet sempre per la televisió de proximitat, i seguirem treballant per fer-ho possible.

Roda de premsa

El proper dilluns l’alcalde de Blanes, Josep Trias farà una roda de premsa per explicar la situació del canal de la TDT a la Selva Marítima. A l’acte hi assistiran els regidors Celestino Lillo i Joaquim Torrecillas.