Un ciutadà i agents de la Policia Local de Blanes salvan la vida d’un home en aturada cardíaca

La tarda d’aquest passat dijous la ràpida actuació d’una patrulla de la Policia Local de Blanes i d’un ciutadà va permetre salvar la vida d’un home que havia patit un atac de cor.

Ara pots rebre per WHASTAPP les nostres notícies. Clica en aquest enllaç , després a ‘Seguir’ y activa les notificacions 

Els fets van tenir lloc a quarts de set de la tarda, quan la Prefectura de la Policia Local va rebre una trucada del 112 informant que acudia a un servei per atendre una persona que havia caigut desplomada a terra, a l’aparcament de l’esplanada del costat de l’antic pavelló.

Immediatament s’hi va adreçar una patrulla amb dos agents de la Policia Local, que va veure com ja hi havia un ciutadà practicant-li les maniobres RCP (Reanimació Cardiopulmonar) a una persona que estava estesa a terra. Els dos policies van substituir al ciutadà continuant amb les maniobres RCP, així com connectant el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) que duien al cotxe patrulla.

Els dos agents van estar atenent la víctima fins que van arribar les unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Un cop es va comprovar que la víctima es trobava estable, va ser traslladada a l’Hospital Josep Trueta de Girona per continuar atenent-la. La víctima és un ciutadà francès de 66 anys que va venir sol a Blanes, conduint la seva autocaravana.

Ajuntament de Blanes

En aquest sentit, està previst que un agent de la Policia Local de Blanes que parla l’idioma francès es posi en contacte amb la família de la víctima per informar-los sobre tot el què ha passat. Mentrestant, el cos de seguretat municipal mantindrà en custòdia la seva autocaravana, així com les seves pertinences.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Per la seva banda, la persona que va actuar en primera instància per atendre la víctima és un ciutadà alemany de 59 anys. En aquest darrer sentit, el caporal de la Policia Local de Blanes que va supervisar el servei ha proposat que es reconegui l’acció tant d’aquest ciutadà alemany com dels dos agents que van intervenir rebin una felicitació oficial, en reconeixement i agraïment a la seva acció, que ha salvat la vida de la víctima.