La Policia de Blanes fiança l’organigrama de comandaments amb la cobertura de places vacants

Ajuntament de Blanes

Durant els darrers anys hi ha hagut diversos membres de la Policia Local de Blanes que s’han jubilat, havent deixat les seves places vacants. Tot i que en tot moment s’ha garantit el bon funcionament i servei eficient del cos de seguretat, calia cobrir-les a través dels corresponents processos de selecció que urgia agilitzar el màxim possible.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Sobretot per trobar substituts o substitutes per a les places de comandament, indispensables dins l’estructura d’un cos policial. Finalment, després dels corresponents processos de selecció mitjançant oposició, els cursos d’especialització i els respectius períodes de pràctiques, els nous comandaments han pogut prendre possessió dels seus càrrecs, tot i que a la pràctica ja havien començat a exercir com a tals.

La presa de possessió dels seus càrrecs la va encapçalar a la sala de plens l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del cap de la Policia Local, Joan Garcia, i el de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy. També van ser-hi presents el secretari de l’Ajuntament de Blanes, Alfred Lacasa, i el cap de Recursos Humans, Rafa González, per complimentar l’acte oficial.

Fiançament de l’Organigrama de Comandaments de la Policia Local

Els respectius nomenaments de les places en propietat han fiançat l’organigrama amb la cobertura per promoció interna mitjançant oposició de sis comandaments: un sots-cap, tres sergent i dos caporals. Tots ells ja coneixen abastament tant el funcionament de la Policia Local de Blanes com les tasques que són necessàries, perquè fa temps que s’hi van incorporar.

Això ha comportat poder dotar de continguts, de manera que el nou sots cap reforça i dóna suport al cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia. Per la seva banda, els tres nous sergents han passat a tenir cura de l’Àrea de Proximitat i l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana); l’Àrea de Trànsit, Mobilitat i Educació Viària; i l’Àrea de Trànsit Operatiu, Recursos Materials i Armament.

Ara tan sols falta que prengui possessió del seu càrrec un cinquè sergent –que actualment està fent les pràctiques- per completar el quadre de comandaments, i serà responsable de l’Àrea de Policia Administrativa. Fins ara hi havia un únic sergent que s’encarrega de l’Àrea de Seguretat Ciutadana i l’OAC. Per últim, per completar al 100% el quadre de comandaments tan sols faltarà fer el procés selectiu per a dos caporals més.