Projecció a Blanes de pel·lícules amateurs dels anys 60 rodades a la vila per Josep Cabré

Ajuntament de Blanes

Ahir, per celebrar el Dia Mundial dels Arxius, el Teatre de Blanes va acollir la projecció d’un seguit de filmacions realitzades als anys 60 pel blanenc Josep Cabré i que recentment dos familiars han donat a l’Arxiu Municipal de Blanes,

Les pel·lícules que es van projectar ahir al vespre van ser una selecció de la valuosa aportació que fa poc temps va fer a l’Arxiu Municipal de Blanes la família de Josep Cabré Augé (Blanes, 1929-2021), aficionat a la fotografia i a filmar pel·lícules en Súper-8. La seva professió res tenia a veure amb el món de la imatge, ja que primer va treballar a la divisió administrativa de dues fàbriques de l’època.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Una de les seves grans aficions, però, era fer fotografies i filmar en cinema, i en les seves estones d’oci expliquen que era habitual veure amb qualsevol de les dues càmeres a la mà. Primer amb les imprecisions pròpies d’un neòfit, però després amb l’expertesa apresa a base d’experiència, les pel·lícules amateurs de Josep Cabré mostren el Blanes dels anys 60 i el públic va poder descobrir racons que avui ja no existeixen, o bé reconeguts fàcilment malgrat el pas del temps.

Des de l’Arxiu Municipal es va triar una selecció d’imatges que van incloure des de les nevades del 1962 i el 1963 fins la Cavalcada de Reis del 1964, passant pel Cant de l’Àngel d’aquell mateix any, la benedicció de rams i el Cant de l’Àngel del 1965, una actuació de l’Esbart Joaquim Ruyra a l’antiga pista de bàsquet del Passeig de Mar, o bé unes regates del Club de Vela del 1964 i una Tirada de l’Art del 1965.

Per acompanyar la projecció es va comptar amb la música en directe del pianista Luis Relucio.