La Policia Local de Blanes ha aixecat 111 denúncies per incompliment de l’Estat d’Alarma aquest cap de setmana

Ajuntament de Blanes

Com és habitual des que va començar l’Estat d’Alarma per la COVID-19, la Policia Local de Blanes incrementa especialment els controls a peu de carretera coincidint amb el cap de setmana. Els controls es fan coordinats amb els Mossos d’Esquadra, acordant-se en la Mesa Operativa que se sol celebrar els dijous per planificar el cap de setmana.

Es tracta de controlar i sancionar als conductors que no compleixen les mesures de confinament, que encara no permeten desplaçar-se fora del municipi tant a la demarcació barcelonina com gironina. Per això, els controls a peu de carretera pugen un esgraó més d’intensitat especialment el divendres i fins diumenge, quan és susceptible que hi hagi més moviment.

Aquests tres darrers dies -divendres, dissabte i diumenge- la Policia Local de Blanes ha identificat 1.207 vehicles i 649 persones, i ha aixecat un total de 111 actes-denúncia tant als controls a peu de carretera com als controls que s’han estat fent a peu de carrer. El major nombre de denúncies es va aixecar precisament ahir diumenge, amb un total de 43 actes sobre les 111 totals.

Respecte a les identificacions, el dia en què es van controlar més vehicles va ser divendres passat, amb 486 sobre el total de 1.207 registrat durant tot el cap de setmana. Per últim, les identificacions de persones han estat més nombroses coincidint amb els dos dies del cap de setmana: dissabte se’n van fer 250, i diumenge 262 sobre el total de 649 registrades.

Amb les dades registrades durant els controls d’aquest cap de setmana, el còmput total de identificacions i denúncies que porta acumulades la Policia Local de Blanes des que va decretar-se l’Estat d’Alarma segueix incrementant-se de manera considerable. Així, en l’actualitat, la xifra total de vehicles identificats ja és de 12.598; la de persones identificades és de 8.186, i fins al moment s’han aixecat un total de 1.375 actes-denúncia.