La Policia Local de Blanes denúncia 13 conductors per fer desplaçaments no permesos

En la Mesa Operativa de Seguretat celebrada aquest passat divendres amb efectius de la Policia Local de Blanes, Mossos d’Esquadra i altres policies locals, es va coordinar una de les qüestions en què s’incidirà especialment des dels cossos de seguretat durant aquest cap de setmana.

Es tracta de fer controls dissuasius i per denunciar les persones que es desplacen per carretera i no tenen una causa justificada, especialment pel que fa als qui volen passar el cap de setmana fora del seu domicili, en una segona residència.

L’objectiu és reduir al màxim la mobilitat a les carreteres, per això s’ha coordinat aquest desplegament que es va començar a fer ahir al migdia i s’allargarà de manera especial fins diumenge al vespre. D’anàloga manera als controls que ja fa dies que es fan als carreres de Blanes, les persones que circulin per les carreteres i no puguin acreditar cap dels motius previstos en el Real Decret d’Estat d’Alarma, seran denunciades.

La Policia Local de Blanes controla 150 conductors i aixeca 13 denuncies

Un dels primers controls dels molts que faran durant tot aquest cap de setmana els efectius de la Policia Local de Blanes, es va localitzar des del migdia i fins al vespre d’ahir divendres a la Carretera de Blanes a Tordera, la GI-600. És una de les principals vies d’entrada al municipi, ja que enllaça amb l’Autopista del Maresme, la C-32.

Els efectius policials es van desplegar a la rotonda situada davant la Ciutat Esportiva Blanes per fer el control en aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes a la normativa especial vigent actualment. Els oficials i agents van controlar que els conductors que circulen per les vies no estan infringint les mesures de restricció decretades fa una setmana.

Al terme de l’operatiu, la Policia Local de Blanes va controlar un total de 150 vehicles i va aixecar 13 denuncies per incompliment de les mesures contemplades al Reial Decret d’Estat d’Alarma. En alguns casos, es tractava de ciutadans d’origen estranger que circulaven en un vehicle ocupat per quatre persones, i en d’altres perquè no van poder acreditar cap dels supòsits que es contemplen com excepcions per poder circular.

Les mesures de restricció decretades el passat 15 de març indiquen que el confinament afecta a tota la població, que s’ha de quedar al seu domicili habitual on viu i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana. Per això, els agents de tots els cossos de seguretat desplegats als punts d’entrada a als municipis identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst al decret.

A més a més, si el vehicle està ocupat per més d’una persona, també s’està procedint a denunciar aquest fet. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 100 € i els 30.000 €, en funció de la gravetat de la falta detectada. Les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer també estan prohibides durant aquests dies. Els efectius policials treballaran per garantir que ningú no se salti les mesures legals vigents i denunciaran totes aquelles persones que no les compleixin.

Fotos: Ajuntament de Blanes