L’Ajuntament de Blanes convida la ciutadania a celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb pau i concòrdia

Marc Romero

Avui, quan falten pocs dies perquè tingui lloc l’11 de Setembre, l’Ajuntament de Blanes ha fet públic un manifest amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya d’aquest 2018. La declaració es va consensuar el vespre d’aquest passat dijous en una reunió convocada per l’alcalde, Mario Ros, amb els portaveus dels grups polítics municipals, excepte Ciutadans (Cs), i s’ha publicat avui al web de l’Ajuntament de Blanes.

També se n’ha fet difusió a través de les xarxes socials institucionals, a la planta baixa de l’edifici consistorial, i la publicació d’una notícia al web oficial. El manifest compta amb el suport de tots els grups polítics municipals llevat de Ciutadans, que no ha volgut signar la declaració. D’aquesta manera, han recolzat el manifest set de les vuit forces polítiques amb representació municipal que hi ha actualment al consistori: PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes, CUP i PP. 

El manifest fa una crida a que la ciutadania celebri la Diada Nacional de Catalunya amb pau i concòrdia, i que entre tots i totes es pugui contribuir a que hi hagi una major tolerància mútua. També es remarca que es tracta d’una diada de tots els catalans i catalanes, i es demana que la població blanenca demostri una vegada més el seu tarannà obert, acollidor i democràtic. 

Actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 

Els actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya s’encetaran el vespre d’avui divendres amb la projecció del docu-ficció El Cas dels Catalans, una producció de TV3, Mediapro i la XAL, presentada per la periodista Mònica Terribas, i que compta amb la intervenció de coneguts actors catalans com ara Pere Arquillué, Sergi Mateu i Lluís Marco, entre d’altres. La sessió de cinema a l’aire lliure es farà a la Plaça Verge Maria, a tocar del Carrer Raval, a partir de les 10 de la nit. 

Un dels eixos centrals de la programació de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes serà la 7a Fira de Sabors Catalans que s’allotjarà al Passeig de Mar a partir de demà dissabte i fins el dimarts 11 de setembre. Inclou una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la diada, on s’hi ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra. 

Al llarg dels quatre dies en què tindrà lloc la fira també hi haurà espectacles i concerts a l’escenari del Banc dels Músics. Dissabte a la nit actuarà el cantant Salva Racero, i diumenge serà el torn de Cesk Freixas i Manu Guix, mentre que dilluns la companyia ‘Un Sol Traç’ oferirà sengles espectacles de dansa i foc. Per últim, dimarts hi haurà jocs gegants tradicionals durant tot el dia. 

Actes institucionals de l’11 de Setembre 

Els actes institucionals tindran lloc l’11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. A les 11 del matí es farà la Hissada de la Senyera des del balcó principal de l’Ajuntament acompanyada del Cant dels Segadors. S’encarregarà de dur a terme aquest acte solemne un agent de la Policia Local de Blanes.. 

Mitja hora més tard, la celebració institucional continuarà davant el Monument a Lluís Companys al costat de la Plaça Catalunya, on es farà l’Ofrena Floral encapçalada de nou per l’alcalde de Blanes acompanyat de representants de les diferents forces polítiques municipals i de les forces de seguretat. 

D’altra banda, diversos partits polítics i coalicions també faran sengles ofrenes florals abans que tingui lloc la institucional. Els actes de la Diada Nacional de Catalunya culminaran a les vuit del vespre amb una audició de sardanes a càrrec de La Flama de Farners que es farà davant l’escenari del Banc dels Músics.