anuncio_erc

A finals d’any es renovarà la canonada d’impulsió d’aigua de Palafolls

Ajuntament de Palafolls

Aquesta és la previsió amb la que treballa l’Ajuntament de Palafolls, que calcula que cap a finals d’aquest any podran començar els treballs de renovació de la canonada que impulsa l’aigua fins el dipòsit municipal.

Es tracta d’una canonada antiga, de fibrociment, un material ja en desús, i que en els últims mesos ha provocat fuites i importants rebentades al centre de Palafolls. Es projecta canviar tot el tram més antic i es posarà una nova canonada de propilè, un material molt més resistent, des de la carretera de Blanes i fins el camí del Castell.

Aquesta canonada passa pel centre de Palafolls per tal de dur aigua als dipòsits municipals, situats a la muntanya del Castell. Això implica que les obres afectaran al trànsit i a l’asfalt dels principals carrers del centre. Això farà que la previsió de treball sigui curt per intentar reduir les molèsties dels veïns.

Aprofitant aquests treballs l’Ajuntament anuncia que també es refarà el ferm dels carrers on es farà la intervenció. És a dir, que es refarà l’av Pau Casals, Passada i també el carrer Major, on es reposaran i es reposarà el ferm de llambordes d’aquesta via.

Tot i que es tracta d’un projecte important, la substitució de les canonades no interromprà el servei d’aigua corrent al nostre municipi ja que les obres preveuen construir la nova canonada paral·lela a l’actual. Un cop feta la nova instal·lació, es procedirà a desviar l’aigua a la nova canonada i a reomplir l’antiga per evitar esfondraments.

Ara com ara s’està estudiant la fórmula de finançament d’aquesta infrastructura per evitar encarir el rebut als ciutadans.

Aquest canvi de canonada evitarà fuites d’aigua i possibles talls i redimensionarà les canonades principals d’aquest subministrament bàsic.