La Policia Local de Blanes, Bombers i Mossos intervenen en l’extinció de cinc cotxes cremats i un amb danys

Els fets han tingut lloc entre les 1’57 h i les 3’11 h de la matinada d’aquest dimarts, i s’han fet quatre intervencions en sengles carrers dels barris de Raval i Mont-Ferrant. En total, el balanç és de cinc cotxes cremats i un sisè vehicle que ha resultat amb danys. Han intervingut diverses dotacions de la Policia Local de Blanes, Bombers i Mossos d’Esquadra, que s’encarreguen de la investigació sobre les causes del sinistre, atribuïdes en principi a una bretolada.

No hi ha cap testimoni que pugui aportar més dades al cas, i el mètode que s’ha utilitzat en la majoria dels casos per incendiar els vehicles ha estat rebentar un vidre de la part posterior i tirar-hi a l’interior una ampolla amb un drap amarat amb un líquid inflamable. Una altra qüestió que també està pendent d’esbrinar és si s’ha tractat de l’acció d’una persona en solitari, o bé un grup que s’ha dedicat a fer una ruta en poc més d’una hora.

La successió dels fets ha començat al Carrer Maria Lluïsa, al barri de Mont-Ferrant, on s’ha donat la primera alerta quan eren les 1’57 h de la matinada. Aquí han resultat amb afectacions de consideració dos vehicles, mentre que un tercer ha quedat totalment calcinat. A tocar d’aquest indret, al Carrer Rosella –que fa cantonada amb el Carrer Maria Lluïsa- un altre vehicle ha quedat afectat pel foc després. La Policia Local ha comprovat que havia estat desfrenat de manera intencionada, i ha anat a colpejar contra un cotxe que ha resultat amb danys lleus.

Posteriorment, a les 2’21 h de la matinada els Bombers han rebut un primer requeriment per acudir al Camí dels Papus –al barri de Raval-, on els veïns han alertat que s’havia calat foc a una pila de deixalles, mobles i trastos que hi havia aplegats al carrer. Els mateixos veïns han sufocat ràpidament l’incendi, que han acabat de revisar els Bombers perquè no hi hagués cap perill de propagació.

Un minut més tard, a les 2’22 h de la matinada, la Policia Local de Blanes a través del telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís que un altre cotxe estava cremant-se al Carrer Raval. Després que inicialment també l’han començat a sufocar els veïns, els Bombers l’han acabat d’apagar del tot. En aquest cas, el vehicle incendiat a quedat totalment calcinat, mentre que un altre cotxe que estava estacionat just darrera d’ell ha quedat afectat lleument en la seva part davantera.

Fotos: Ajuntament de Blanes