El CDR de Blanes ha tallat les vies de tren avui al matí i ha reforçat les mobilitzacions per la vaga a d’altres llocs

Ajuntament de Blanes

A Blanes el seguiment de la vaga general o aturada del país s’ha començat a fer palès des de primera hora d’aquest dimecres. Seguint la crida dels CDR –Comitè de Defensa de la República-, a les 4 del matí han marxat diversos vehicles fins a Vidreres per sortir plegats en direcció a la Jonquera, on estan participant en el tall que s’ha fet a la frontera. La següent convocatòria ha estat a les 7 del matí davant l’estació d’autobusos.

Des d’allí, una trentena de persones han anat a peu fins a les vies de tren a tocar de l’Estació de Blanes i han tallat el trànsit dels convois que anaven tant en direcció a Girona com a Barcelona quan eren 2/4 de 8 del matí. Els manifestants han desplegat una pancarta exigint la llibertat dels polítics empresonats, i han aixecat cartells contra l’aplicació de l’article 155. També s’han corejat consignes com “Contra la repressió, Vaga General”, “Els Carrers seran sempre nostres”, o bé “No hi som tots, falten els presos”.

Durant més de mitja hora el trànsit de trens ha estat interromput fins que han intervingut els Mossos d’Esquadra. Després de deliberar ràpidament si convenia seguir amb el tall o bé era millor emprendre d’altres accions, s’ha decidit replegar-se i marxar. Ja llavors s’ha fet una nova convocatòria per a les 10 del matí, davant l’Estació d’Autobusos, amb la previsió d’anar-hi amb el major nombre de vehicles possible per marxar a d’altres localitats i reforçar els talls que s’estan fent en autopistes i carreteres.

En la trobada de les 10 del matí s’ha doblat el nombre de persones que s’hi ha afegit, de manera que ja voltava la seixantena. Després que s’havia consultat amb altres CDR del territori, les opcions eren tres: anar a reforçar els talls de Vilassar de Mar, Riudellots o Borrassà. Inicialment s’ha descartat Vilassar, i finalment una quinzena de vehicles ha marxat en direcció a Riudellots i l’altra a Borrassà per reforçar els talls de carreteres que estaven en marxa.

Ajuntament de Blanes

La vaga general d’aquest dimecres s’ha fet principalment per reclamar els drets laborals, la justícia social i una vida digna; en defensa de la República; per la llibertat de les preses i presos polítics; i en contra de l’aplicació de l’article 155, la repressió policial i el cop d’estat que està efectuant el govern que presideix Mariano Rajoy. A diferència de la vaga de principis d’octubre, avui els objectius prioritaris eren tallar vies de comunicació i no pas demanar als establiments que tanquessin.

Següents mobilitzacions a Blanes

La següent convocatòria del CDR de Blanes s’emplaça pel proper divendres 10 de novembre a les 8 del vespre davant de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta de les concentracions/manifestacions que s’han programat amb caràcter setmanal tots els divendres a les 20 h per reivindicar la llibertat del govern de Puigdemont i els presidents de l’ANC i Òmnium, així com de rebuig per l’aplicació de l’article 155.

Per la seva banda, l’ANC ha convocat una concentració davant els ajuntaments catalans per aquest mateix dimecres a les sis de la tarda. Paral·lelament, també s’estan venent tiquets de l’autobús que sortirà dissabte vinent a les 14 h des de l’Estació d’Autobusos per participar a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona a partir de les 17 h.

Els tiquets, que es venen al preu de 7 €, s’estan venent al Casal La Cooperativa del Carrer Muralla, així com a Papereria Bitlloch, al Carrer Nou. Encara no s’ha acabat d’organitzar com es farà la sortida des de Blanes per anar a Brussel·les i donar suport al govern a l’exili, en una convocatòria que previsiblement podria fer-se el 6 de desembre.