Bona acollida de la jornada participativa per elaborar el Pla Local de Joventut de Blanes

Imatge de la runió d’un dels dos grups

El passat dissabte va tenir lloc a l’Espai Creatiu Morralla de Blanes una jornada participativa, organitzada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes en el marc de l’elaboració del nou Pla Local de Joventut 2012-15. Hi varen participar uns 40 joves, que varen debatre en dos grups sobre quatre àmbits: educació; cultura, lleure i hàbits saludables; què significa ser jove; i emancipació, treball i habitatge.

Les sessions grupals varen consistir en una diagnosi de la realitat, i una posterior elaboració i priorització de propostes.

La jornada va servir per recollir les propostes dels joves

La regidora de Joventut, Lourdes Fàbrega, va mostrar-se molt satisfeta de la resposta dels joves i de la gran varietat dels assistents, i es va comprometre a efectuar un retorn dels resultats de la jornada a tots els participants.

També, va assumir el compromís de presentar i debatre amb els joves el nou Pla Local de Joventut, abans de la seva aprovació, que ha de tenir lloc en els primers mesos de l’any vinent.

El Pla Local de Joventut 2012-15 s’elaborarà a partir de la recollida i anàlisi de dades que estan realitzant els responsables tècnics municipals i dels resultats de la jornada participativa. Té per objectiu recuperar l’esperit integral i participatiu, prestant especial atenció a les problemàtiques més greus que tenen els joves actualment.

Edició i fotos: José Fernández