L’AVV del Barri de Sa Massaneda de Blanes recupera el seu local per organitzar activitats

D'esquerra a dreta Mireia Montes, Oriol Gallart, Miquel Lupiáñez i Laia Buixeda / Ajuntament de Blanes

D’esquerra a dreta Mireia Montes, Oriol Gallart, Miquel Lupiáñez i Laia Buixeda / Ajuntament de Blanes

És indubtable que una de les principals eines de treball amb què necessiten comptar les associacions de veïns i les entitats en general són els locals socials on reunir-se i organitzar activitats.

En el cas de Blanes, des de fa molts anys aquesta necessitat queda garantida ja siguin a través de l’ús de locals de propietat municipal, o bé atorgant una subvenció per ajudar a pagar el lloguer en cas que no hi hagi cap espai de titularitat pública adequat i/o disponible.

A Blanes una de les associacions de veïns que, tot i disposar d’un local social en el seu veïnat, encara no el podia utilitzar completament, és la del barri de Sa Massaneda. El motiu és que, durant prop de set anys, l’entitat havia estat inoperativa fins que un grup de veïns va decidir posar mans a l’obra i reprendre l’activitat, presentant-se en un acte que va tenir lloc a finals de novembre de l’any passat al Centre Cultural Els Padrets, un equipament d’aquest veïnat.

Conveni de cessió de l’ús del local

D’ençà de la seva posada en marxa, quedava pendent que l’entitat veïnal recuperés l’ús del local social que havia retornat a mans de l’Ajuntament de Blanes de nou per inactivitat de l’anterior. Aquesta circumstància ha quedat arranjada aquesta setmana, després de la signatura d’un conveni de cessió que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el president de l’Associació de Veïns del Barri de Sa Massaneda, Oriol Gallart.

També van assistir a l’acte com dues membres e la junta de l’entitat: Laia Buixeda i Mireia Montes. Un dels trets que els caracteritza és la seva joventut, que garanteix el necessari relleu generacional que va fer extingir l’anterior associació. De fet, actualment són l’entitat veïnal de Blanes que compta amb una mitjana d’edat més jove. A banda del seu president, Oriol Gallart, la resta de la junta està formada per Carina Carreras (vice-presidenta); Laia Buixeda (secretària), Marc Tarrés (tresorer); i els vocals Mireia Montes, Aleix Serra, Viky Esteller, Toni Muñoz i Carles Estríngana.

Façana del local de l'entitat / Ajuntament de Blanes

Façana del local de l’entitat / Ajuntament de Blanes

Coincidint amb aquesta nova etapa, també s’ha aprofitat per canviar el logo identificatiu, que ara ha passat a ser la típica espardenya catalana. Una de les primeres fites que fa uns mesos ja es va avançar que es volia assolir és recuperar l’esperit festiu i participatiu del barri, i per això esperen comptar amb la complicitat de tots els veïns i veïnes en tot allò que s’organitzi.

En aquest sentit, les primeres activitats que ja han endegat van tenir lloc en motiu de les festes de Nadal. Així, van preparar des de la visita d’un Patge dels Reis Mags per recollir les cartes de la canalla fins la participació a la Cavalcada de Reis 2016, passant per la visita que van rebre dels Manaies de Blanes durant una desfilada per participar en els actes de recollida de fons econòmics per a la Marató de TV3. D’altra banda, també van fer una xerrada informativa sobre la diabetis i l’obesitat, les dues malalties a les quals estava dedicada la Marató.

El full de ruta que s’ha marcat la nova junta de l’Associació de Veïns del Barri de Sa Massaneda passa inevitablement per donar veu a les demandes de la ciutadania que viu en aquest veïnat, així com dinamitzar-lo recuperant i reactivant l’esperit que hi havia hagut durant molts anys. En aquest sentit, de cara a l’estiu tenen previst recuperar les festes de barri, que enguany tindran lloc el 18 de juny.