The Big Jam Theory a Blanes per celebrar els cinc anys del nou local del Morralla

morralla_5aniversari_1L’escenari del Morralla Espai Creatiu de Blanes va allotjar ahir a la nit una festa molt especial. Presentada sota el televisiu títol de The Big Jam Theory, es van convidar diversos músics de l’escena local i de poblacions dels voltants per participar en una Jam Session que va començar a quarts de 10 de la nit, i que va incloure diversos al·licients afegits.

Un d’ells va ser poder degustar pinxos d’autor elaborats pel cuiner Noel Bas, membre de la Comissió Musical i d’Espectacles del Morralla. També es va comptar amb la col·laboració de Cervesa Marina amb varietats de fabricació artesana, així com de la botiga especialitzada en productes selectes de xarcuteria El Tall.

Pel que fa als músics i cantants que van participar en la Jam Session, van aportar el seu bon fer Albert Queiruga, Patricia Reyes, Andreu Runo, Shanilee, Raquel Hidalgo, Júlia Frigola, Alba Lanza, Aitor Roger i Sergi, entre d’altres.

Millores al Morralla coincidint amb el cinquè aniversari

Des de fa uns anys, Morralla Espai Creatiu està posant la seva planta baixa a disposició de les entitats en general i de les juvenils en particular.

Es tracta d’un espai habilitat per poder fer concerts i altres esdeveniments, amb una capacitat per a 300 persones. L’objectiu és que puguin utilitzar aquest local com un recurs per poder recaptar diners davant la manca d’altres tipus d’ajudes que hi ha actualment.

morralla_5aniversari_2

A més a més, coincidint amb el cinquè aniversari, l’Àrea de Joventut ha pogut destinar una partida per posar al dia el local després que ja porta aquest temps allotjant el servei. Una de les principals millores que s’introduirà serà en els equipaments de llum i so, de manera que a partir d’ara les entitats que utilitzin la sala no hagin de pagar el lloguer dels equips que fan falta. D’altra banda, també han començat els treballs de manteniment de pintura i magatzematge.

Per últim, també és prou remarcable l’augment de la dotació econòmica que s’ha destinat en els pressupostos municipals del 2016 a les activitats i serveis relacionades amb el Departament de Joventut. D’aquesta manera, enguany s’han triplicat les assignacions respecte les quantitats del 2015.

L’any passat van haver 2.000 euros per activitats al Morralla i 2.000 euros per activitats de l’Àrea de Joventut, i enguany les partides han passat a ser de 7.000 i 5.000 euros respectivament.

morralla_5aniversari_3

Balanç positiu

El Morralla, Espai Creatiu va néixer al 2005 configurant-se com un projecte educatiu i lúdic, de reflexió, creació i difusió de projectes, així com per recolzar el col·lectiu jove del municipi perquè pogués desenvolupar iniciatives individuals i de grup dins l’àmbit social i cultural. Inicialment estava ubicat en un local de Mas Florit, però al 2009 es va haver de cercar un nou emplaçament a causa de les deficiències que patia l’equipament i les crítiques dels veïns. La recerca del nou espai es va allargar molt més del què s’havia plantejat inicialment l’Ajuntament de Blanes.

No va ser fins al març del 2011 que es va poder reprendre l’activitat del Morralla en el nou emplaçament on continua actualment, al polígon industrial. Si bé aquesta ubicació ha significat un important salt qualitatiu, ja que inclou una sala per fer concerts i espectacles, el principal repte que ha hagut d’afrontar l’equip de treball ha estat recuperar el fil trencat pels dos anys d’inactivitat.

morralla_5aniversari_4

Durant aquests cinc anys s’ha estat treballant principalment en dos fronts per dotar de contingut el servei. D’una banda, hi ha la Comissió de Música i Espectacles formada per un grup d’entre 20 i 25 joves d’entre 18 i 28 anys, que s’encarreguen de la programació musical i dels espectacles que s’allotgen a la planta baixa del local. El més significatiu és que s’autogestionen, de manera que es fan càrrec de totes les despeses que comporta la producció de qualsevol espectacle.

Per la seva banda els Tallers -l’altra gruix d’activitats del Morralla- es programen a través de les propostes que fan els mateixos talleristes, grups de joves i entitats. En aquest aspecte, el Morralla actua com a facilitador d’iniciatives, i molts dels tallers funcionen a través de la pròpia regeneració de gent que ha participat en algun d’ells i proposen futures activitats després de la bona experiència que han viscut. Això també fa que es puguin organitzar aquestes activitats a preus assequibles per les fràgils butxaques dels joves.

Fotos: Ajuntament de Blanes