Comença a Blanes la temporada baixa en la recollida de residus

L’Ajuntament augmenta la quantia de les multes si s’incompleix la normativa

Un contenidor de la fracció orgànica en un centric carrer de la vila

Un contenidor de la fracció orgànica en un centric carrer de la vila

Amb el pas a la segona quinzena del mes de setembre, Blanes es pot dir que recupera la normalitat en més d’un aspecte quotidià de serveis que retornen a la periodicitat més habitual. Un d’ells és el de la recollida d’escombraries que, a partir d’avui, passa a ser de temporada baixa.

La variació més destacada d’aquesta temporalitat és que la recollida selectiva porta a porta que s’efectua principalment a al centre de Blanes i altres punts del municipi passarà a ser alterna pel que fa a les fraccions de resta i orgànica. En temporada alta, del 15 de juny al 15 de setembre, les dues fraccions es recollien per separat, però amb caràcter diari al haver una major presència poblacional al municipi.

A partir d’avui, la brossa orgànica passa a recollir-se només els dilluns, dimecres, divendres i dissabte, mentre que la resta es farà els dies alterns a aquests, és a dir: dimarts, dijous i diumenge. Els cubells i les bosses s’han de treure a l’exterior de les vivendes entre les vuit i les deu de la nit i, per tant, cal recordar que l’endemà que s’hagi dipositat el cubell de l’orgànica s’ha de recollir al matí.

Empleats de Nora

Empleats de Nora

L’Ajuntament de Blanes, ha demanat la col·laboració ciutadana perquè es respectin els dies en què s’han de treure els dos tipus de deixalles, així com l’horari. En aquest sentit, s’ha recordat que es continuarà inspeccionant el contingut de les bosses per comprovar que es correspon amb el tipus de residu que toca aquell dia. A partir d’avui i fins a l’octubre, s’informarà als ciutadans sobre les equivocacions que s’hagin pogut produir en aquest sentit, enganxant-hi l’adhesiu de Residu Incorrecte.

Ara bé, a l’octubre les inspeccions ja passaran a sancionar de nou com en períodes anteriors: tots aquells veïns que treguin la bossa amb contingut de deixalla fora del dia que toca, s’exposen a multes que a partir d’ara han passat a ser de 400 euros, i de 200 euros si s’accepta la culpabilitat. Fins ara l’import per faltes lleus –les més comunes- era de 150 euros, però el canvi de la llei ha comportat aquest increment.

Punt informatiu de reciclatge

Amb l’objectiu d’incentivar i conscienciar la ciutadania sobre la recollida selectiva de residus, especialment de la fracció orgànica, dissabte passat es va instal·lar una taula informativa al passeig de mar. Al llarg del matí, moltes persones s’hi van acostar per resoldre els dubtes que tinguessin i aconseguir informació sobre el servei de recollida de residus.

Al mateix temps, també s’obsequiava a tothom qui ho demanava amb diversos elements de recollida selectiva domèstica. Així, es van repartir cubells reixats de vuit litres de capacitat per fer la recollida orgànica i bosses compostables per acumular aquest tipus de deixalla als domicilis garantint que, un cop s’hagi recollit, també podrà reciclar-se al estar feta de components orgànics que faciliten la seva eliminació.

Punt informatiu, el passat dissabte al Passeig de Mar

Punt informatiu, el dissabte passat al Passeig de Mar

També es va obsequiar amb bosses per poder fer reciclatge de paper, plàstic i vidre a casa, calendaris amb els dies de recollida de residus en temporada baixa, així com imants, tríptics i informació vàlida sobre diversos aspectes. Un altre dels elements que es va estar repartint va ser el compost natural per poder utilitzar-lo en jardineria.

En cas que la ciutadania vulgui informar-se sobre algun aspecte relacionat amb el servei de recollida d’escombraries i neteja viària que l’Ajuntament de Blanes efectua a través de l’empresa Nora, Serveis Mediambientals, poden fer-ho a través de dos telèfons de contacte: 902 420 092 i 972 331 718

Fotos: Ajuntament de Blanes