Publicat el llibre «Joaquim Ruyra i els caputxins»

Joaquim Ruyra, considerat un dels grans prosistes de la literatura catalana i un esplèndid dominador del llenguatge, fou també un home vinculat a l’orde dels caputxins, especialment a les comunitats d’Arenys de Mar i de Pompeia (Barcelona).

Portada del llibre

Portada del llibre

Aquest volum s’acosta a la seva concepció religiosa de la vida a través de tres narracions breus que el mestre Ruyra va dedicar a l’entorn caputxí: “La bona olor de Sant Francesc”, una glossa de la figura del sant; “El frare escalfallits”, un divertiment sobre les peripècies del pare Pancraci, basat en un equívoc lingüístic, i “Les coses benignes”, un acostament a la veritable essència franciscana d’amor i caritat en comunió amb la natura.

Jordi Pamias

(Guissona, 1938) és poeta i assagista, una de les veus més representatives de la seva generació i un referent per als nous autors. Va treballar com a professor de literatura. Alguns dels seus llibres més destacats són “Narcís i l’altre”, “Des de la foscor” i “Terra cansada”. La seva obra ha rebut nombrosos guardons.

Jordi Cervera

(Barcelona,1961) és frare caputxí, professor de Bíblia a la Facultat de Teologia de Catalunya, autor d’articles exegètics i apassionat de les terres bíbliques. Manté un bloc titulat «A la Caputxina» on, amb altres frares, hi penja homilies i reflexions.