Prop d’un centenar de joves de la Selva han participat a les Brigades Joves

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Un total de 96 joves de la comarca de la Selva han tingut la seva primera experiència laboral aquest estiu gràcies al projecte de les Brigades Joves.

Aquest és un projecte laboral i educatiu que ofereix una primera experiència laboral als joves de 16 a 25 anys, en un entorn tutoritzat i rebent una formació específica per part de l’Oficina Jove de la Selva, que majoritàriament té lloc durant els mesos d’estiu.

Les tasques que aquests nois i noies desenvolupen són diverses i segons les necessitats del municipi però principalment estan relacionades amb la promoció turística, o bé són administratives i de manteniment dels espais municipals.

La comarca de la Selva és una de les comarques de Catalunya amb més presència d’aquest tipus de projecte. Enguany, ja han estat un total de 13 ajuntaments de la comarca de la Selva els que han participat en aquesta iniciativa que ha permès a prop d’un centenar de joves selvatans tenir la seva primera experiència professional.

Els municipis i el nombre de joves que han participat en el projecte són Caldes de Malavella (8), Maçanet de la Selva (9), Santa Coloma de Farners (20), Vidreres (14), Sils (20), Amer (4), Breda (6), Fogars de la Selva (2), Hostalric (4), Sant Hilari Sacalm (4), Sant Julià del Llor i Bonmatí (1), la Cellera de Ter (2) i Riudellots de la Selva (4).

La valoració global dels joves d’aquest projecte és molt positiva, com ho reflecteix un comentari d’un dels joves participants de Sils: “Considero que és una bona oportunitat tant per conèixer millor el món laboral com per conèixer-se a un mateix.”

El Consell Comarcal de la Selva i els ajuntaments de la comarca estan cada vegada més sensibilitzats per revertir la situació preocupant de l’atur juvenil, que a Catalunya ja arriba al 43,9 % (dades del segon trimestre del 2015) i col•laboren per portar a terme iniciatives com les Brigades Joves i d’altres que pròximament s’iniciaran, com Joves per l’Ocupació i Fem Ocupació per a Joves.