Catalunya Sí Que Es Pot de Blanes presentarà propostes territorials al programa de la candidatura

Joan Salmerón i Jordi Urgell

En una roda de premsa que ha tingut lloc avui,  Joan Salmerón, candidat número tres a les Eleccions Autonòmiques per Girona de la candidatura Catalunya Sí Que Es Pot, ha anunciat que la comissió de programa de l’assemblea local presentarà una sèrie de propostes territorials a la convenció programàtica nacional que tindrà lloc el proper dissabte 5 de setembre.

Entre elles cal destacar en l’àmbit de promoció econòmica, la limitació a l’instal·la cio  de grans superfícies alimentàries per afavorir el petit comerç o impulsar un pla de reconversió de les destinacions turístiques per tal de renovar i rellançar la zona de Els Pins de Blanes.

Recuperar els serveis perduts al Hospital Comarcal de Blanes, revertint les retallades. Realitzar una consulta vinculant sobre el projecte de la C-32 a Blanes i Lloret. I fer un estudi de les alternatives per tal que sigui de titularitat pública.

També es proposa el desdoblament de la via del tren entre Arenys i Maçanet Massanes a la R1 de Rodalies, per al de recuperar els trens semidirectes i reduir el temps de trajecte entre Blanes i Barcelona.

Pel que fa a aspectes relacionats amb la sostenibilitat del territori, entre d’altres, es proposa recuperar el Pla d’Usos del Paratge Natural Pinya de Rosa i impulsar la Taula del Delta de la Tordera per la protecció, gestió i recuperació del Delta i la Ribera del riu Tordera, així com demanar una actuació que contribueixi a solucionar el problema de la sorra a les platges de Blanes.

Batega per Blanes donarà suport a CSQEP

A l’acte ha estat present Jordi Urgell, membre de Podem i regidor portaveu de l’Agrupació d’Electors Batega per Blanes, que ha anunciat que en l’assemblea celebrada el 31 d’agost, aquesta formació ha decidit donar suport a la candidatura Catalunya Si Que Es Pot per a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de Setembre.