Estalvi energètic a Lloret amb el nou enllumenat del Passeig Marítim i Avinguda Just Marlès

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret va fer, abans de l’estiu, una actuació per substituir les làmpades de l’enllumenat de la zona del passeig marítim i de l’avinguda de Just Marlès, una de les principals zones de Lloret, amb l’objectiu de fomentar l’estalvi energètic i millorar la qualitat del servei.

Al passeig marítim es varen substituir els 114 llums existents per 60 unitats LED i es va passar d’una potència total de 45.600W a 7.647W, el que ha suposat una reducció de la potència instal•lada del 83,2%.

En el cas de la zona de l’avinguda de Just Marlès s’han passat dels 78 llums a la instal•lació de 52 unitats LEDS i s’ha passat d’una potència de 27.300W a 3.614W, propiciant una reducció de la potència instal·lada del 86,8%.

En paraules de Joan Bernat, regidor d’Urbanisme, «econòmicament aquestes millores permetran un estalvi anual de 20.105 euros». I ha afegit: «Aquesta actuació és una mostra més d’un procés que aquest Ajuntament va fent, no únicament amb l’enllumenat públic, sinó també a les dependències municipals, amb la finalitat de millorar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions».

El cost de l’actuació ha estat de 59.686 euros, una inversió que es preveu que estigui coberta en poco mes de tres anos.