Aquest diumenge es posarà en marxa a Blanes un mercat d’objectes de segona mà

Llibres de segona mà / Arxiu Blanesaldia.com

Llibres de segona mà / Arxiu Blanesaldia.com

Aquests darrers anys l’Associació de Veïns de La Plantera, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, ha estat treballant per promocionar el barri a nivell cultural, social i econòmic. Formant part d’aquest objectiu, el juny del 2014 es va posar en marxa un nou mercat ambulant de teixits i altres productes que es munta cada dissabte al matí i que, després d’un any, es considera plenament consolidat.

Seguint amb l’objectiu de dinamitzar el veïnat blanenc, ara la nova aposta és engegar un mercat d’objectes de segona mà. Presentat sota el nom de La Ganga, el mercat es posarà en marxa mensualment un diumenge al matí durant els propers mesos com a prova pilot, per veure quin acolliment té. En cas que el balanç sigui positiu, s’establirà que tingui una periodicitat estable, coincidint sempre amb el primer diumenge de cada mes.

L’Associació de Veïns de La Plantera va contactar amb un col·lectiu que es dedica a fer mercats de venda d’objectes de segona mà i es va acordar que, abans d’implantar-lo de manera definitiva, es faria una prova durant uns mesos. El mercat inclourà entre 15 i 20 parades, i la prova pilot començarà a fer-se a partir del proper diumenge 6 de setembre, amb un horari que anirà des de les 9 del matí i fins les 2 de la tarda.

La Ganga estarà instal·lat al Passeig de Catalunya, el mateix indret on també es posa en marxa els dissabtes al matí el Mercat Ambulant, i es vendran tot tipus d’objectes que, a diferència d’un Mercat de Brocanters, no superen la franja compresa entre els 50 i els 100 anys d’antiguitat. Actualment a Catalunya hi ha 68 mercats no sedentaris de venda d’objectes de segona mà registrats, repartits en 34 poblacions.

La idea de posar en marxa aquest mercat d’objectes de segona mà ha estat vista de bon ull pels comerços de La Plantera, que consideren que serà una manera de revitalitzar aquest sector. Així ho explica la presidenta de l’Associació de Veïns d’aquest barri, Antònia Coll: «De moment veiem que tot el què estem fent per seguir revitalitzant el barri està funcionant. El mercat ambulant que fem els dissabtes al matí està plenament consolidat, i ara pensem que amb la posada en marxa de ‘La Ganga’ seguirem potenciant l’interès comercial perquè la gent vingui a La Plantera».

El mercat d’objectes de segona mà estarà gestionat per l’Associació de Veïns de La Plantera i, per aquest motiu, l’entitat es farà responsable tant de la neteja de l’espai com de la seva vigilància i control. Durant els darrers anys, en aquest barri ja es va fer una anterior experiència de mercat no sedentari diumenge al matí en dues ocasions. Es tractava del Mercat de l’Intercanvi, que es va realitzar amb caràcter itinerant en diversos indrets del municipi, i que no es va acabar implantant de manera definitiva.