La CUP de Blanes demana que la documentació que es debat en els Plens municipals sigui pública

La regidora de la CUP Clara Castrillo i el regidor Jaume Pujades / JFG

La regidora de la CUP Clara Castrillo i el regidor Jaume Pujadas / JFG

En el darrer ple municipal la CUP va fer una petició a l’equip de govern demanant fer públiques les actes de treball dels plens municipals.

Aquests documents recullen la totalitat de la informació sobre els temes que s’exposen i es debaten en els plens, així com els redactats de les mocions i els acords que el plenari sotmet a votació. A dia d’avui aquesta informació es troba a disposició exclusivament dels grups municipals.

La CUP considera que la transparència i l’accés a la informació per part de la ciutadania és un factor imprescindible per poder posar en marxa experiències de participació ciutadana amb unes mínimes garanties. En aquest sentit, la regidora de la CUP Clara Castrillo va manifestar que “cal garantir que tot el que es debat en el plenari sigui accessible per a la ciutadania’’ , tot remarcant que “sense informació i un compromís ferm de les institucions vers la transparència no es podrà garantir la participació real de la ciutadana en els afers públics i en el dia a dia de la política municipal’’.

Per la CUP l’adopció d’aquesta mesura suposaria un primer pas per obrir les institucions a la ciutadania alhora que facilitaria la participació de les entitats i ciutadans en plens municipals. Precisament aquest era un dels punts que la candidatura independentista portava al programa de participació ciutadana amb el qual va concórrer a les eleccions del 24 de maig.

Sous i retribucions econòmiques a càrrecs electes i grups de l’Ajuntament de Blanes

En aquesta mateixa línia de foment de la transparència la CUP ha publicat recentment un quadre resum on s’explica com ha quedat el règim de sous i retribucions econòmiques a regidors i grups municipals, un cop aquest fou definitivament aprovat en el darrer Ple amb els vots favorables de l’equip de govern PSC- CiU, Ciutadans i el PP.

Clique a sobre del gràfic per ampliar-lo

Clique a sobre del gràfic per ampliar-lo

 

Així s’exposa d’una manera entenedora la despesa en els sous de les dues dedicacions exclusives (alcalde i primera tinent d’alcalde) i en les retribucions que reben la resta de regidors, aquests sense cap règim de dedicació.

La CUP va decidir publicar aquesta informació per trencar l’opacitat que sempre hi ha hagut al voltant d’aquest tema. La portaveu de la CUP, Clara Castrillo, va manifestar que “ens hem oposat a l’aprovació d’aquests números perquè els trobem èticament inacceptables i perquè vam posar damunt la taula varies propostes per reduir despesa sense que aquestes fossin escoltades per cap grup municipal”.