Blanes inicia un intens i esportiu mes d’agost amb la 73a Travessia Popular del Port

Durant aquest agost Blanes allotjarà diversos esdeveniments esportius de caire popular que fan que el calendari d’aquest mes sigui especialment atractiu per als amants de la natació, el running i el triatló.

A banda d’això, si bé enguany s’ha avançat una setmana respecte la data del 2014, durant les darreres edicions s’ha fet coincidir pels volts d’un cicle festiu estiuenc prou assenyalat a la vila: la Festa Major Petita, la de Sant Bonós i Sant Maximià.

La intensa agenda esportiva s’encetarà el diumenge vinent, 9 d’agost, amb la prova més veterana de totes les que s’organitzen actualment en aquesta localitat: la Travessia Popular del Port de Blanes, que enguany arriba a la 73a edició, i està inclosa a la marca de Blanes For Runners.

Les següents proves destacades en el calendari esportiu de l’estiu seran el 16 d’agost, amb el VII Aquatló Popular Vila de Blanes; el dissabte 22 es farà la més participativa, la XXXIII Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós; i finalment el divendres 28 d’agost les finals de la Supercopa de Catalunya masculina i femenina d’handbol.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Una prova de natació emblemàtica a Blanes

Amb una distància d’uns 900 metres aproximats, la prova consisteix en sortir nedant des de la platja de Sa Palomera i arribar fins a la platgeta del port. Està oberta a la participació la tothom, estiguin o no federats. Els drets d’inscripció són de 4 € independentment de la categoria a la que es pertanyi, i es podrà fer fins al divendres 4 d’agost a la Ciutat Esportiva, des de les 8 del matí i fins les 9 de la nit.

També es podran fer inscripcions el mateix dia de la prova, el 9 d’agost, des de les 8 del matí fins a 2/4 de 10, ja que a les 10 serà quan es donarà el tret de sortida per iniciar-la. Els nedadors i nedadores compten amb el suport de diverses embarcacions que fan el seguiment durant tota la travessia, en previsió que en algun moment algú pugui necessitar ajuda o atenció sanitària.

Foto: JFG - Arxiu Blanesaldia

Foto: JFG – Arxiu Blanesaldia

Poden participar gent de totes les edats, i de fet a Blanes és tota una tradició cobrir-la com una fita emblemàtica a complir. Hi ha dues categories: Open Masculí i Open Femení, i es lliura un trofeu als tres primers classificats de les categories Open; als primers Locals en Masculí i Femení; així com al més Gran i al més Petit en masculí i femení.

A banda d’aquests trofeus, tots els nedadors i nedadores reben a la seva arribada una medalla de record que habitualment els lliuren a peu de platja l’alcalde de Blanes, així com regidors i regidores de l’Ajuntament. Posteriorment, tant l’entrega de premis com el refrigeri que s’ofereix a tots els participants, es fan a la llotja de la Confraria de Pescadors. Val a dir que un altre obsequi afegit és el que es dóna des de fa tres anys a cada participant inscrit: un barret de bany amb el logo de la prova.

La 73a Travessia Popular del Port està organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament amb la col·laboració del Club Vela Blanes, la Confraria de Pescadors, Ports de la Generalitat i empreses patrocinadores. També compta amb el suport de la Diputació de Girona, Policia Local i Protecció Civil de Blanes.