Policia Local i els Mossos d’Esquadra de Blanes donen consells preventius a operadors turístics d’Holanda

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Blanes ha allotjat avui al matí una trobada informativa que ha aplegat més d’un centenar d’operadors turístics d’Holanda, amb l’objectiu de donar-los consells preventius relacionats amb la seguretat i el compliment de les ordenances municipals.

Organitzada per la Fecasarm -Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals- amb el suport de la Policia Local de Blanes i l’ABP de la Selva Litoral -amb seu al municipi-, aquest ha estat el tercer any consecutiu en què s’ha fet l’experiència, ja que durant aquest estiu es calcula que arribaran a visitar Blanes novament entre 18.000 i 19.000 joves holandesos.

L’objectiu és que els operadors holandesos facin arribar de primera mà als turistes que durant els propers dies vindran a Blanes tota la informació i els consells pràctics en matèria de seguretat i convivència ciutadana que avui se’ls ha donat al llarg de la xerrada. Els qui s’han encarregat de fer-ho han estat l’inspector en cap i el cap de Seguretat Ciutadana de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral, David Castro i Santi Serra, respectivament; així com el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia.

A la primera part de la trobada, i ajudats per un power point en holandès, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de donar els principals consells de seguretat ciutadana a tenir en compte per no ser víctima dels furts més comuns que solen patir els turistes.

També se’ls ha informat respecte la normativa legal vigent aquí en relació a la que hi ha al seu país d’origen, com per exemple respecte els límits d’edat en què està permès prendre begudes alcohòliques i l’accés als centres d’oci nocturn, o bé respecte el consum de substàncies estupefaents.

Si bé se’ls ha explicat que en general a Catalunya hi ha un nivell de seguretat molt elevat, també se’ls ha advertit que cal que no abaixin mai la guàrdia, sobretot en relació als petits furts que poden patir quan hi ha aglomeracions de gent, a l’hotel o a la platja.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Mesures per garantir la convivència

Per la seva banda, el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, ha incidit especialment en els principals punts a tenir en compte en relació a l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. En aquest sentit, se’ls ha explicat la prohibició de consumir alcohol a la via pública i altres conductes que pertorbin la convivència ciutadana, com per exemple fer soroll i cridar, o fer les necessitats fisiològiques a la via pública.

L’objectiu ha estat en definitiva aconseguir compaginar l’oci i el dret dels veïns al descans i la bona convivència, així com transmetre el missatge que, quan s’està de festa, no tot s’hi val. Així ho han remarcat el president de FECASARM, Joaquim Boadas, així com el seu representant a Blanes, Francisco Sánchez, que han assistit a la trobada d’avui.

Per la seva banda, també han participat a la reunió informativa la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich; així com les presidentes de les associacions de veïns d’Els Pins i La Plantera, Rosa Riba i Antònia Coll, respectivament.

Val a dir que, un cop acabada la xerrada, els caps de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra també han mantingut una breu trobada amb el personal dels establiments d’oci nocturn que s’encarreguen de controlar els accessos a l’interior dels locals.