El proper ple de l’Ajuntament de Blanes debatrà una moció sobre la C-32

reunió entre membres de la plataforma Aturem la C-32 i representants de partits polítics

reunió entre membres de la Plataforma Aturem la C-32 i representants de partits polítics

Un cop passades les eleccions, la Plataforma Aturem la C-32 ha reprès el treball amb les diferents formacions polítiques que tindran representació municipal durant la propera legislatura.

En la reunió del passat 4 de juny, van assistir els representants dels grups polítics d’ICV-EUiA-Pirates, ERC, Batega, Ciutadans, CUP i PP, i es van abstenir PSC i CIU. Els assistents es van mostrar a favor de donar suport a la moció que presentarà la Plataforma Aturem la C-32 en el proper ple de Blanes.

En aquesta moció se sol·licitarà una moratòria al projecte de perllongament de l’autopista C-32 fins a Lloret i de convocar una consulta, on la població pugui triar entre dos opcions: autopista o alternatives (rondes-desdoblament), i que s’hauria de celebrar conjuntament amb la població de Lloret de Mar.

En la reunió es va aprofitar per informar sobre la recent Declaració del Maresme, una iniciativa aprovada per tots els partits polítics del Maresme, i que suposarà el rescat del peatge a la C-32 l’any 2016.

En cas de produir-se el rescat de la C-32, la concessionària d’autopistes podria perdre l’interès en el projecte de perllongament d’aquesta infraestructura fins a Lloret. Per últim, es demanarà que el nous ajuntaments de Blanes i Lloret de Mar col·laborin en el procés informatiu d’ambdues opcions: autopista o desdoblament-rondes, per què la ciutadania disposi de prou informació per poder prendre una decisió al respecte.