La 6a Desfilada Canina Solidària de Blanes aconsegueix que 11 gossos trobin una llar

David Albuixech

David Albuixech

Un total d’11 gossos del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS) van trobar una nova llar aquest passat diumenge gràcies a la 6a Desfilada Canina Solidària que es va fer a Blanes. L’acte estava organitzat per un establiment veterinari, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva.

Malgrat la intensa calor que va presidir la jornada d’aquest passat diumenge, la desfilada va comptar amb una bona presència de públic. L’activitat es va allotjar al Passeig de Mar, a l’alçada del Banc dels Músics, des de quarts d’onze del matí fins a quarts de dues de la tarda. Els principals protagonistes de la desfilada van ser la trentena de gossos dels CAAS que buscaven una família d’adopció.

Una trentena de voluntaris fan possible la desfilada

Igual que en les anteriors edicions, la desfilada oferia l’oportunitat de passejar, tocar i familiaritzar-se amb els gossos abans de formalitzar l’adopció. Perquè això fos possible, es va comptar amb la col·laboració d’una trentena de voluntaris i voluntàries –una persona per a cada futura adopció d’un gos- que es van desplaçar de bon matí fins al CAAS de Tossa, on se’ls va lliurar l’animal del qual havien de tenir cura durant tota la jornada.

David Albuixech

David Albuixech

Els voluntaris fan d’enllaç amb les famílies i els expliquen les característiques del gos que volen adoptar. És llavors quan se’ls ofereix la possibilitat de passejar-lo durant una estona per començar a acostumar-s’hi i veure si s’adapta a les possibilitats de la possible nova llar.

Actualment, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, ubicat a Tossa, compta amb uns 150 animals en adopció. La Desfilada Canina Solidària que s’ha organitzat a Blanes per sisè any consecutiu compleix no tan sols l’objectiu d’aconseguir que s’adoptin més gossos abandonats: es consciencia la ciutadania que és millor adoptar un gos abans que optar per la compra o –encara pitjor- la criança privada moguts tan sols per l’afany de lucre.

Adopcions al preu simbòlic de 100 euros

L’adopció té un preu simbòlic de 100 euros per cobrir les despeses del microxip, vacunes i esterilització. Una quantitat que després es recupera, ja que tots els gossos adoptats compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 euros en serveis i atenció mèdica en un establiment veterinari. De fet, abans de signar l’adopció, les famílies disposen encara d’uns dies per acabar de reafirmar-se en la seva decisió i, un cop l’han firmat, reben la cartilla sanitària.

David Albuixech

David Albuixech

En el recinte que es va habilitar diumenge passat a Blanes per fer la desfilada s’hi va instal·lar una carpa del Consell Comarcal de la Selva, així com d’una altra entitat relacionada amb l’àmbit de l’acollida d’animals. Es tractava de l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Tossa de Mar, APAP, de la Fundació Chari Cruz, que també va fer difusió d’informació i conscienciació.

L’acte sense ànim de lucre es va tancar amb el sorteig de diferents regals, obert a la participació de tothom que hagués comprat números. Val a dir que el 100% dels guanys obtinguts amb la venda de números del sorteig s’han destinat als animals.