El PSC de Blanes es partidari de formar un govern amb el màxim número de regidors

Miquel Lupiáñez

Miquel Lupiáñez

Les eleccions del passat 24 de maig van significar un canvi en el panorama polític blanenc. Per número de vots, el guanyador va ser Miquel Lupiáñez.

La llista del PSC, tot i perdre cinc regidors respecte l’anterior legislatura, s’ha mantingut com la més votada a Blanes.

La interpretació de Lupiáñez, contextualitzant també amb els resultats d’altres poblacions catalanes, és que la ciutadania vol reformes, perquè «hi ha ganes de canvi i és comprensible que el resultat de les eleccions reflecteixi aquesta voluntat. Benvinguts siguin els nous patits que han obtingut representació al plenari municipal. Necessitem regenerar la política i crear noves formes de participació i comunicació amb els ciutadans, i des del PSC volem comptar amb ells».

Miquel Lupiáñez valora que la situació actual fruit del resultat de les eleccions municipals és complexa i que cal de molta reflexió i generositat. Pel líder socialista, s’ha de deixar de banda els egos personals i de partit i treballar per Blanes. Així ho han manifestat tots els partits polítics durant la campanya i ha de ser el projecte que uneixi.

Segons l’equip socialista, s’han d’escoltar totes les sensibilitats i construir consensos per trobar la fórmula que beneficiï més als blanencs i blanenques, integrant el màxim de grups polítics possibles amb aquest nou projecte de ciutat.

De moment, Lupiáñez ja ha mantingut converses amb tots els líders dels partits que han obtingut representació. Destaca la voluntat de diàleg de la majoria d’ells, tot i que no entén la negativa de Salmerón, cap de ICV-EUiA, de no reunir-se amb CiU, Ciutadans, i PP. El més paradigmàtic és el “veto” a una possible coalició dels tres grups més votats: PSC, ICV-EUiA i CiU.

Respecte dels possibles pactes, Miquel Lupiáñez és prudent perquè encara queden dues setmanes per prendre cap decisió. La prioritat de l’equip socialista és establir un pacte fort amb el màxim número de regidors possibles, sobretot perquè fruit dels resultats, «Blanes necessita unió política i treballar tots a la una».

Tot i així, també respecta postures com la de la CUP, que ja ha manifestat que prefereix estar a l’oposició: «És molt necessari que qualsevol govern tingui també una oposició respectuosa i
constructiva que ajudi a millorar i corregir errors. La posició de la CUP és més necessària que mai».

Finalment, Lupiáñez també admet que, malgrat que hi hauran grups que no formaran part del futur equip de govern, seria desitjable mantenir el nivell de respecte mostrat durant la campanya i treballar tots, ja sigui des del govern o des de la oposició, per l’objectiu comú de tots durant la campanya: la millora de Blanes.