Blanes clou la 6a edició del Projecte Rossinyol

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

El passat divendres es va fer la cloenda de la darrera edició d’una experiència que, any rere any, es valora molt positivament per part tots els qui hi estan implicats. Es tractava de la sisena edició del Projecte Rossinyol que s’ha estat fent a Blanes durant aquest curs 2014-2015, que finalitzarà d’aquí a unes setmanes.

L’acte el van encapçalar l’alcalde i la regidora d’Educació en funcions de l’Ajuntament de Blanes, Josep Marigó i Susana Ramajo, respectivament; acompanyats pel coordinador del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona, Òscar Prieto. Els autèntics protagonistes de l’acte, com no podia ser d’una altra manera, van ser els nois i noies -mentorats i mentors- que han participat en aquesta ocasió a l’experiència, així com les respectives famílies que no es van voler perdre l’ocasió de participar-hi igualment.

Com ja és tradicional, l’acte va ser més espontani que protocol·lari, de manera que a la primera part es va fer la projecció d’un muntatge musical –elaborat pel Departament d’Acció Social de l’Ajuntament- amb diverses fotografies que anaven relatant en imatges les experiències que han compartit els nois i noies. Tot seguit, els mateixos protagonistes es van encarregar d’explicar què havia significat per a ells i elles poder participar en el Projecte Rossinyol.

El programa consisteix en què estudiants de la UdG que actuen de mentors acompanyin periòdicament un nen/a perquè conegui diferents espais de la ciutat, àmbits culturals i llocs d’oci i diversió. L’objectiu és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger, així com que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

10 parelles formades per mentors universitaris i escolars de Blanes

En aquesta sisena edició han participat novament un total de 10 parelles formades per 10 alumnes de la Universitat de Girona i uns altres 10 procedents de diverses escoles de Blanes. Els escolars blanencs han estat 7 nens i 3 nenes d’entre 7 i 12 anys d’edat –de 2on a 6è de primària- i provenien de Gàmbia, Marroc, Bangladesh, Xina, Perú i Aragó.

Durant sis mesos, les 10 parelles han compartit vivències i coneixements amb trobades setmanals d’unes tres hores cadascuna. També han participat plegats en activitats de lleure que els han ajudat en la mútua coneixença, i han fet visites a diversos punts d’interès de Blanes.

La principal novetat del Projecte Rossinyol d’aquest any ha estat que s’ha ampliat el nombre de centres escolars de Blanes que hi ha participen. Fins el curs anterior, al llarg de les cinc primeres edicions, ho havien fet les escoles Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva (dels barris de Ca la Guidó i La Plantera, respectivament). Ara s’hi ha afegit Sa Forcanera (al veïnat de Mas Enlaire) i Quatre Vents (ubicada al barri que du el mateix nom).