La XIX Festa d’Homenatge a la Gent Gran de Blanes aplega un miler de participants

ss

Com ja ha vingut sent tradicional durant aquests darrers anys, tombant el mes de maig a juny Blanes celebra un esdeveniment que compta amb una tradició molt arrelada a la vila.

Es tracta de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran, que aquest 2015 ha arribat ja a la seva 19a edició, i que organitzen conjuntament el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i la Llar de Jubilats de la Casa del Mar, amb la col·laboració de l’Associació del Voluntariat Blanenc.

La celebració es va fer el passat cap de setmana del 30 i 31 de maig, tots dos dies a la tarda, i es va allotjar a la pista més grossa de l’antic pavelló d’esports municipal perquè fos més accessible pels participants, un miler de persones sumant les dues sessions que es van fer dissabte i diumenge. Durant dues jornades, els principals protagonistes de l’activitat han estat la gent gran de Blanes, ja que la festa va quedar centrada en un seguit d’actuacions a càrrec de dues entitats integrades per pensionistes i jubilats.

En aquest sentit, des del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes s’ha agraït especialment l’esforç d’aquestes associacions que, de forma totalment altruista, han fet possible que, una vegada més, es pogués seguir organitzant l’Homenatge a la Gent Gran. La singularitat d’aquesta festa, així com la tradició que ja ha assolit en aquests 19 anys, ha provocat que durant les darreres edicions s’hagi hagut de celebrar durant dos dies per facilitar que el màxim nombre de persones pugui assistir-hi.

Reconeixement a les parelles que compleixen les Noces d’Or

Com és habitual, un dels moments més especials de la festa va tenir lloc cap al final de la sessió del diumenge, ja que va ser llavors quan es va fer un reconeixement en especial a 6 matrimonis de Blanes que durant aquest 2015 celebren les Noces d’Or, els 50 anys de casats. Es tractava de les parelles formades per :

– Francisco Casas i Antonia Clavero
– Manuel Valle i Remedios Hernández
– Ramiro Alonso i Marina Muelas
– Antoni Coll i Montserrat Ibáñez
– Pedro González i Maria de las Mercedes Núñez
– Fernando Piris i Josefa Hernández

Per entregar els reconeixements, van pujar dalt de l’escenari l’alcalde de Blanes i la regidora d’Acció Social, acompanyats pels regidors i regidores que havien assistit a la festa com espectadors. Justament per això, va ser especialment emotiu el moment quan el regidor d’EUiA-ICV, Víctor Catalán Casas, es va encarregar personalment de lliurar el corresponent obsequi d’homenatge als seus avis, Francisco Casas i Antonia Clavero.

zz

Espectacles a càrrec d’entitats de gent gran

El gruix de la celebració durant els dos dies de la Festa d’Homenatge l’han format les actuacions dalt l’escenari a càrrec de sengles entitats de gent gran. Així, el Casal Benet Ribas va oferir una desfilada de vestits de paper, country show i balls de saló; i la Casa del Mar sardanes, sevillanes i ball modern. Totes les actuacions les van anar introduint dos mestres de cerimònies molt apreciats pel públic: dissabte ho va ser Antoni Coll –que precisament formava part d’una de les parelles homenatjades enguany en motiu d’haver complert les noces d’or de casats-, i ahir diumenge se’n va encarregar Salvador Roca.

Un cop es va realitzar el reconeixement a les parelles que han complert els 50 anys de casats, l’Ajuntament de Blanes també va lliurar un obsequi a les tres entitats del municipi que, gràcies al seu esforç, van fer possible una nova edició de la festa. Es tracta del Casal Benet Ribas, la Llar de Jubilats de la Casa del Mar i l’Associació del Voluntariat Blanenc, els voluntaris i voluntàries de la qual van donar suport en qualsevol aspecte en què poguessin ser necessaris.

La celebració del diumenge es va tancar amb un breu torn de parlaments a càrrec de la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que van convidar a tots els assistents a seguir gaudint per molts anys més de la vitalitat de què havien estat testimoni al llarg de les dues vetllades de la festa d’homenatge. Les seves paraules van donar pas al darrer tram de l’esdeveniment: un berenar i un ball de fi de festa amb música en viu, dos ingredients que també va cloure la jornada del dissabte.