La Policia Local de Blanes decomissa 2.101 plantes de marihuana en un magatzem

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Efectius de la Policia Local de Blanes van desmantellar ahir dimarts al número 42 de l’Avinguda Joan Carles I una plantació de marihuana que estava amagada en el magatzem situat en l’altell d’un edifici. Durant la operació policial, els agents també van detenir el responsable del cultiu, i van confiscar un total de 2.101 plantes de marihuana en fase de creixement.

El detingut, un home de 44 anys veí de Tordera, va ser traslladat ahir al vespre a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral pel traspàs de diligències i avui dimecres estava previst que aquest cos policial li prengués declaració perquè posteriorment passi a mans dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Blanes. Serà després de declarar davant el jutge quan aquest haurà de decidir si decreta llibertat amb càrrecs o presó preventiva, donada l’embergadura del material decomissat.

L’home està acusat d’un delicte contra la salut pública –tràfic de drogues- i de defraudació de fluït elèctric. Això és perquè per poder abastir energèticament la complexa infraestructura que tenia muntada pel cultiu de les plantes de marihuana, havia fet una connexió il·legal a la xarxa elèctrica.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

La plantació estava situada en l’altell d’una planta baixa que el detingut havia llogat el passat mes de febrer explicant al propietari que volia obrir un supermercat. La planta baixa ocupa 600 m2, mentre que l’altell on hi havia la plantació té una superfície de 575 m2.DSC_0007

A banda de les plantes de marihuana comissades, la Policia Local també va retirar el material necessari per al seu cultiu, una infraestructura que el seu responsable havia elaborat minuciosament amb tota mena de detalls.

Façana del número 42

Façana del número 42 de l’Avinguda Joan Carles I

Així, hi havia 132 làmpades de calor, 119 transformadors, 7 bombes de calor, 3 dipòsits d’aigua fertilitzant, 8 ventiladors, 4 filtres de tub de ventilació, 1 calefactor petit, 2 llums calorífiques amb transformadors i 6 estacions meteorològiques. Tota aquesta instal·lació provocava una calor molt intensa que oscil·lava entre els 27ºC i els 32ºC en el recinte.

Segons va explicar el responsable del cultiu, tot el material necessari per muntar la infraestructura li va costar uns 100.000 euros que pensava recuperar amb la venda de les plantes. Donat el nombre d’espècimens que tenia plantat, es calcula que el seu valor estimat al mercat un cop haguessin crescut, podria haver arribat a ser d’uns 300.000 euros.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Val a dir que el detingut va explicar als agents de la Policia Local que tenia coneixement que aquesta activitat que estava fent era constitutiva de delicte, assumint en aquest sentit que era l’únic responsable. D’altra banda, durant tot l’operatiu també es va mostrar col·laborador amb els agents policials, ensenyant-los alguns detalls que se li van requerir i donant les oportunes explicacions a diverses qüestions que se li van formular.

Delatat per la intensa calor que produïa la plantació

Els fets que han desencadenat aquest operatiu de la Policia Local de Blanes es remunten a fa un mes i mig, quan els veïns de l’edifici on s’ha trobat la plantació, van començar a sentir una gran escalfor que pujava dels baixos, així com soroll com si algú estigués treballant en algun tipus d’obra.

Primer els veïns no van donar massa importància a la qüestió, però com que la calor va arribar a ser insuportable fins a l’extrem que havien de dormir amb les finestres del pis obertes, finalment un d’ells va posar-se en contacte telefònic amb la Policia Local per denunciar aquest extrem aquest passat dimarts, quan eren els volts de 2/4 d’onze del matí.

Ajuntamnt de Blanes

Ajuntamnt de Blanes

Minuts després, una patrulla amb dos agents de la Policia Local es va presentar al lloc denunciat i quan estava parlant al carrer amb el veí que havia fet la trucada, aquest els va indicar que estava marxant de l’edifici el regent del local d’on sortia la calor exagerada. Quan els efectius policials van preguntar-li si tenia inconvenient que els deixés entrar per fer una inspecció del local per detectar el focus de les queixes, inicialment l’home es va negar excusant-se amb què havia de marxar.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Amb tot, posteriorment va consentir, obrint l’accés al local voluntàriament. De manera immediata, els dos agents van poder notar la intensa calor que hi havia al local de grans dimensions buit majoritàriament a la planta baixa, però també van observar que hi havia uns tubs de gran diàmetre que connectaven amb l’altell de la planta superior. Quan els agents van pujar a aquesta planta, sempre amb el consentiment del responsable del local, van poder comprovar l’existència d’una plantació de marihuana en perfecte estat de conservació i manteniment, així com tot l’equip necessari: material elèctric, de cultiu i ventilació.