El pressupost d’enguany de l’Ajuntament d’Arbúcies destina 1,8 milions d’euros a inversions

Regidors de l'Ajuntament d'Arbúcies durant un ple / Arxiu

Regidors de l’Ajuntament d’Arbúcies durant un ple / Arxiu

El Ple de l’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat el pressupost per aquest 2015, que contempla un capítol d’inversions d’1,8 milions d’euros. Una partida pressupostària que ha augmentat respecte anys anteriors gràcies al descens de l’endeutament del Consistori que, per quart any consecutiu disminueix, i se situa al 90%.

«La feina que s’ha fet des de la regidoria d’Hisenda i des dels altres departaments municipals, ha permès posar ordre a l’Ajuntament» explicava l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga. Al ple, celebrat el 10 de març, es van aprovar inversions en les quals es preveuen la segona fase de les obres del carrer Camprodon amb 410.000 euros; la instal•lació de la planta de biomassa amb 105.000 euros i l’espai de Can Cassó-Naus Ayats-Bcus d’Assaig, una gran zona d’esbarjo i oci que es preveu posar en funcionament aquest primer semestre de l’any i en la qual s’hi destinaran 200.000 euros.

Carrer

Carrer Castell i pujada a la urbanització de la Plana

També, en el capítol d’inversions, segons va assenyalar Garriga, està previst la millora de diferents carrers de la vila per valor de 600.000 euros entre els quals hi ha la segona fase del carrer Castell i la pujada a la urbanització de la Plana des del barri del Castell, la finalització de les obres del carrer Sorrall i Havana, la travessia Vicenç Bosch, el carrer del Pont Vermell i l’asfaltatge del carrer de la Font del Ferro.

El Consistori arbucienc augmenta en 859.000 euros els recursos destinats a inversions, respecte el pressupost 2014. I cal assenyalar que el 90% d’aquestes inversions vindran subvencionades per institucions com la Diputació de Girona o la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, l’alcalde va lamentar que «tant de bo, algunes d’aquestes coses ja estiguessin fetes perquè són molt necessàries per al poble però ara, finalment, les podrem començar a programar». Es duran a terme perquè segons va dir Garriga «hem baixat l’endeutament i ara ens trobem al 90%” i, tot i que «s’està posant l’Ajuntament al seu lloc, després de quatre anys de penúries molt greus». El batlle va concloure que «no ens podem distreure perquè encara estem vigilats per l’Estat, ja que tenim un endeutament massa elevat, fruit d’anys de despropòsits i mala gestió dels impostos que paguem la gent d’Arbúcies».