Estudiants de l’Institut Serrallarga de Blanes denuncien que la direcció del centre prohibeix les assemblees

estudiants_serrallargaL’assemblea d’estudiants blanencs Sageta de foc ha publicat un comunicat on es denuncia que la direcció de l’institut Serrallarga ha prohibit les assemblees d’estudiants.

Aquesta decisió es produeix després que l’assemblea d’estudiants organitzés una reunió per tal de participar en les jornades de mobilització convocades els propers 25 i 26 de febrer en contra de la EU2015 i el 3+2, polítiques educatives que segons els membres de Sageta de Foc tenen com a objectiu la mercantilització i el desmantellament de l’educació pública.

La decisió de vetar el dret a reunió dels alumnes ha sigut comunicada als estudiants per ordre expressa de la direcció del centre. Concretament se’ls ha informat que dins l’institut «no es pot dur a terme cap mena d’activitat política». Segons els membres de la Sageta de Foc, «les nostres companyes han sigut tractades de manera despòtica, no entenem perquè la direcció del Serrallarga vulnera els drets dels alumnes que estan recollits al Decret de Convivència i Drets i Deures de la CAC».

L’assemblea d’estudiants assegura que continuarà treballant per organitzar aquestes jornades reivindicatives i convoca a tots els alumnes de l’INS Serrallarga a desobeir la prohibició de direcció i a mobilitzar-se.

Un pensament a “Estudiants de l’Institut Serrallarga de Blanes denuncien que la direcció del centre prohibeix les assemblees

 1. Direcció Institut SERRALLARGA

  Davant el comunicat publicat ahir al web http://www.estudiantsblanes.wordpress.com la Direcció de l’Institut SERRALLARGA només pot expressar la seva sorpresa i lamentar la manca de rigorositat dels redactors del mateix, que semblen no haver comprovat els fets que denuncien.

  I això és així perquè la resposta oficial de Direcció a la petició per realitzar les reunions a què fa referència aquest comunicat, presentada en data 29 de gener passat, no ha estat recollida pel sol•licitant fins avui mateix. Difícilment es pot jutjar una resposta que encara no s’havia donat.

  A més, el comunicat diu, sense més detalls, que “no és la primera vegada que ens trobem en aquesta situació dins l’institut Serrallarga”, com si es tractés d’un fet generalitzat.

  Creiem que aquestes afirmacions són totalment injustes, perquè des d’aquesta Direcció sempre s’ha mirat de fomentar la participació dels alumnes en la vida del centre. I pel que fa al tema concret de les reunions per discutir temes com ara la convocatòria de vagues reivindicatives, no només no es prohibeixen, sinó que, tal com consta a la normativa interna del centre, fins i tot es demana que es facin, per tal que tots els alumnes estiguin informats i puguin decidir amb responsabilitat.

  Repetim, lamentem la manca de rigorositat i els prejudicis dels responsables de la nota informativa, que deixa entreveure un total desconeixement del funcionament de la vida interna del nostre centre i que ens fa pensar que, malauradament, s’han manipulat i desvirtuat les opinions d’algun alumne del nostre institut per part d’alguns representants de la Sageta de Foc.

  Blanes, 13 de febrer de 2014

Els comentaris estan tancats.