Renovació de la junta directiva del Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes

La nova junta de l'entitat amb l'alcalde Josep Marigó / Ajuntament de Blanes

La nova junta de l’entitat amb l’alcalde Josep Marigó / Ajuntament de Blanes

L’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, que té la seva seu al Casal de la Gent Gran Benet Ribas, ha renovat els membres de la seva junta directiva.

Així s’ha acordat durant l’assemblea general extraordinària que s’ha celebrat aquest mes de febrer, els assistents de la qual van estar d’acord en recolzar aquests canvis de manera unànime.

Des d’ara, doncs, qui ha passat a encapçalar l’entitat és Josep Lluís Merino, que ja ho era en funcions d’ençà que l’anterior president, Josep Sureda, va anunciar la seva voluntat de deixar el càrrec per motius personals. Josep Sureda ha estat president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes durant set anys, tot i que en porta molts més vinculat a l’entitat formant part de la junta i com a membre actiu de Perquè no?, el grup de teatre del casal on ha interpretat papers principals.

La resta de membres de la nova junta directiva són: Salvador Martínez (vice-president); Rosa Maria Calleja (secretària); Lluís Costa (tresorer); i Lluís Pi, Santiago Carenas, Anselm Ribas, mossèn Carles Mundet, Julián Gómez i Miquel Clavero com a vocals. La major part de les persones que formen part del nou equip que ha entrat en actiu ja compten amb l’experiència prèvia d’haver treballat a l’anterior junta.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Com sol ser tradicional, l’entitat va convidar a l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, perquè encapçalés l’assemblea. Al terme de l’acte Marigó va reiterar el seu agraïment al comptar sempre amb ell en aquestes trobades, aprofitant l’avinentesa per lloar i agrair en nom del poble de Blanes els anys de treball de Josep Sureda, desitjant que no perdés els vincles amb l’entitat. Igualment, l’alcalde va encoratjar als nous membres de la junta a seguir treballant tant bé com s’ha fet fins ara a l’associació.

Una bona mostra d’aquesta efectivitat és la memòria de l’any 2014 que es va presentar durant l’assemblea general extraordinària. Al llarg de l’any passat, en la línia de les anteriors anualitats des que l’entitat es va posar en marxa, han estat nombroses les activitats que s’han organitzat al casal. No tan sols els cursos, tallers i altres aprenentatges que s’hi imparteixen regularment. També es fan desfilades de vestits de paper, balls country, recitals de poesia, representacions teatrals, visites escolars, competicions esportives, xerrades, viatges, excursions… un munt d’activitats per a tots els gustos.

Actualment, segons el cens que consta a l’entitat, hi ha un total de 3.340 persones que pertanyen a l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, tot i que es desconeix quantes segueixen en actiu o s’haurien de donar de baixa. Una altra de les dades que es va donar a conèixer en l’assemblea va ser l’estat de comptes del 2014, així com el pressupost per aquest 2015.

En el capítol d’ingressos aquest 2015 hi ha hagut un canvi en el sistema de cobrament de quotes per activitats.Fins l’any passat només es pagaven 15 euros independentment del nombre d’activitats en què es participava. A partir d’ara es pagarà aquest cost per una activitat, però en cas que se’n vulguin fer d’afegides, cadascuna d’elles suposarà un increment de 3 euros.

Per últim, durant l’assemblea també es va parlar especialment d’una de les celebracions més nostrades que organitza l’entitat: la Diada de Germanor, que es festeja sempre coincidint amb l’1 de maig, i que aquest 2015 arribarà ja a la seva 36ena edició. La celebració d’aquesta jornada és, juntament amb l’Homenatge a la Gent Gran que es fa en dues jornades per poder donar cabuda a la demanda que hi ha, una de les dates més esperades pels membres de l’entitat al llarg de l’any.