La policia local de Blanes imparteix un nou curs d’autodefensa per a dones

Cedida

Cedida

Agents de la policia local de Blanes imparteixen aquesta setmana la tercera edició del curset dedicat a ensinistrar a un grup de dones en les tècniques d’autodefensa personal, per al cas d’haver de repel·lir una agressiós. Actualment ja sumen 160 les dones que han participat en alguna de les tres edicions organitzades.

Aquest dimecres s’han fet les dues primeres sessions: una al matí i l’altra a la tarda, i avui divendres es tancarà amb dues altres més. Igual que en les anteriors edicions, en aquesta tercera també s’han hagut de tancar inscripcions pel nombre màxim de dones que poden participar-hi, que no pot ser massa nombrós per treure un bon rendiment.

Novament, les dues sessions de què consta el curs s’hauran allotjat aquesta setmana a una sala d’arts marcials de la Ciutat Esportiva Blanes. Igual que en les dues anteriors experiències, la formació teòrico-pràctica s’ha estructurat en dos grups que, un cop hagin acabat el curs, hauran fet dues sessions de tres hores cadascuna d’elles.

Instructors especialitzats en seguretat ciutadana

Les classes les imparteixen quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana; Felipe L., expert en defensa personal, s’encarrega de donar la part més teòrica. Per la seva banda el caporal Jesús U. i els agents Mireia V. i Ruben C., ajuden les alumnes a posar en pràctica les explicacions de l’especialista, que també s’encarrega de supervisar la correcta execució dels exercicis. Tots quatre pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i, per tant, coneixen de ben a prop els casos i situacions més comuns amb què es poden trobar les dones.

Cedida

Cedida

Els policies han explicat les tècniques més adequades per poder repel·lir les agressions més habituals. Per això s’ha incidit especialment en les que es donen en els casos de violència de gènere, així com les que venen provocades en casos de robatori i atracaments, com per exemple estrebades de bossa.

El curs es presenta sota el lema No més violència contra les dones, i es planteja amb l’objectiu que les dones puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal. Al terme del curs, es lliurarà un diploma acreditatiu, així com un dossier actualitzat amb els coneixements impartits per treure un major profit.

Entre les noves tècniques que s’hauran impartit, destaca com reaccionar davant un intent d’agressió al terra, defensar-se d’un agressor quan aquest agafa les dones pels cabells, defensar-se d’un atac quan es rep al coll, i la tècnica d’aprendre a caure rodant per no fer-se mal. De cara a la quarta edició del curs que es vol fer l’any vinent, està previst incorporar totes aquelles tècniques que les mateixes alumnes hagin demanat als seus instructors que volen aprendre.