El PSC de Blanes es compromet a crear una Escola Municipal de Música

Foto: Ana Sarrión

El PSC de Blanes, que avui ha explicat el seu programa als barris del Centre i Quatre Vents, vol recuperar el Consell Municipal de Cultura i que aquest tingui un paper destacat en l’elaboració de l’agenda cultural local.

La proposta del PSC passa per coordinar i lligar millor les festes i les activitats culturals, per popularitzar aquestes i modernitzar aquelles. La candidatura socialista també ha anunciat que inclourà en la seva agenda de govern la creació d’una Escola Municipal de Música i d’Arts.

El PSC vol implicar el sector privat en la preservació, la promoció i la consolidació de l’oferta cultural local, mitjançant la creació d’una Fundació de Mecenatge Cultural, per tal d’impulsar una oferta cultural estable i de qualitat, que també s’inclogui dins l’oferta turística de Blanes. 

Segons Josep Marigó, candidat a l’alcaldia de Blanes pel PSC, «els socialistes creiem en un concepte ampli i modern de cultura: d’una banda, cal recolzar les expressions culturals tradicionals i autòctones, però d’altra banda creiem que la cultura és quelcom viu i divers, que beu de les fonts de la innovació i la creativitat. Hem d’estar doncs particularment atents a les noves formes de cultura. Hem de crear una oferta cultural basada en aquests principis i que tingui en compte els gustos i inquietuds de tota la població. I cal establir mecanismes per fomentar l’accés a la cultura als col·lectius que, per diverses raons (econòmiques, socials, conceptuals), es mostren distants a l’oferta cultural existent».