Primer dispositiu de seguretat de la temporada turística a la zona d’oci nocturn de Blanes

Els mossos d’esquadra de la comissaria de Blanes, juntament amb efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i de la Unitat Regional de Policia Administrativa de la Regió Policial de Girona i agents de la Policia Local de Blanes, van realitzar el passat dissabte 9 d’abril a la nit, un dispositiu de seguretat ciutadana a quatre locals de la zona d’oci de Blanes (zona dels Pins).

L’arribada del bon temps i les vacances de Setmana Santa venen acompanyades d’una gran afluència de turistes a les comarques gironines i una de les zones especialment atractives pels estiuejants és la zona de Lloret de Mar i Blanes. Aquesta gran afluència de turistes en ocasions pot provocar alguna molèstia als veïns de la zona i conductes poc cíviques.

És per tots aquests motius que els mossos de la comissaria de Blanes van establir aquest dispositiu de control en diferents locals d’oci nocturn per tal de garantir que es respecti la seguretat ciutadana i poder evitar les possibles molèsties, activitats incíviques i il·lícits penals. Es tracta del primer control de la temporada turística del 2011. 

El passat dissabte 9 d’abril a la nit, els policies van inspeccionar 4 locals de la zona d’oci nocturn dels Pins ( Blanes). El resultat de les inspeccions van ser:

– 40 persones identificades

– 16 actes d’infracció de la llei 1/92 per tinença, consum de drogues i armes

– 1 acta per subministrar alcohol a menor

– 1 persona detinguda per salut pública (tinença de cocaïna)

– 4 actes d’inspecció a locals, en el quals es recollien denúncies diverses,com ara: no disposar de fulls de reclamacions, manca de rètols, exercir una activitat diferent de la que s’autoritza o manca de documentació en el moment de la inspecció.

A part d’aquest dispositiu, els mossos d’esquadra i la policia local del municipi, vetllen cada dia, i especialment durant els caps de setmana, per una pacífica convivència a la zona, sobretot a la nit, i per garantir el compliment de la normativa i les ordenances municipals.