Incorporació de sis agents interins a la Policia Local de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Un total de sis agents interins van rebre ahir al matí les credencials per començar a treballar dins el cos de la Policia Local de Blanes. Les seves funcions seran de reforç del servei de vigilància de la zona de la platja i la façana marítima, així com tasques de regulació de trànsit, control del compliment de les ordenances municipals i d’estacionament de vehicles.

L’acte oficial de presa de possessió del seu càrrec el van fer amb el secretari de l’Ajuntament, Joan Solà. Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de la Policia Local, Sol Zamora, i l’inspector en cap del cos de seguretat, Joan Garcia, van donar la benvinguda als nous agents.

L’alcalde els va encoratjar a complir amb la seva tasca sense oblidar quin ha de ser el seu principal objectiu: «Es tracta que a partir d’ara no tan sols feu complir la llei. Heu de ser propers a la ciutadania i posar-vos al seu costat per ajudar-los en el què puguin necessitar. Recordeu que, en definitiva, esteu per protegir-los però també per servir-los». Josep Marigó també els va animar a treballar el màxim possible i a aprofitar la seva incorporació per poder treure un major rendiment de cara a la seva experiència laboral.

Els sis agents interins treballaran sota el comandament de la Policia Local de Blanes durant sis mesos després que s’han incorporat aquesta setmana. Inicialment es familiaritzaran amb diverses tasques perquè després ja treballin a peu de carrer en l’atenció ciutadana. Els nous agents provenen de Blanes, Barcelona, Balaguer, Mataró, Llavaneres i Sant Feliu de Guíxols, i alguns ja compten amb una experiència prèvia en d’altres cossos de la Policia Local, així com en seguretat privada.

Formació introductòria per a 28 agents

Foto:

Foto: MIguel Àngel Recio

Abans de la seva incorporació, els nous agents interins han rebut una formació específica per a desenvolupar la seva feina, a càrrec de diversos comandaments i agents de la Policia Local de Blanes. El curs, d’un total de 40 hores, ha comptat amb un total de 28 assistents.

D’aquests, 6 agents s’incorporaran com agents interins a la Policia Local de Blanes amb caràcter immediat, mentre que d’altres 12 quedaran en llista d’espera per accedir a aquest mateix cos policial. Per últim, els 10 alumnes restants que també han participat al curs, s’incorporaran com agents interins a les Policies Locals de Palafolls, Maçanet i Tossa de Mar.

El Curs de Formació Introductòria per a Agents Interins s’ha estat fent del 12 al 22 de maig a la Ciutat Esportiva Blanes. Ha comptat amb set instructors de la Policia Local de Blanes i s’ha fet en horari de matí i tarda.