La CUP de Blanes presenta al·legacions al Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament

Membres de la CUP Blanes, avui a la porta de l'Ajuntament

Membres de la CUP de Blanes, avui a la porta de l’Ajuntament

La CUP de Blanes ha presentat avui un seguit d’al·legacions a la proposta inicial de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament de Blanes, amb l’objectiu de fixar uns mínims per tal que les entitats puguin participar amb garanties dels Plens i de la política municipal, tal com es demanava en la moció aprovada pel plenari el 30 de juliol de l’any passat.

Aquella moció, impulsada per la CUP, demanava modificar el ROM per permetre que les entitats puguin participar en els plens municipals, ja sigui formulant preguntes per escrit o presentant propostes amb l’objectiu que fosin debatudes i votades pel consistori. A més, es demanava que tinguesin els mateixos drets d’exposició i rèplica que qualsevol grup municipal.

La CUP mostra el seu rotund desacord amb la modificació del ROM aprovada inicialment pel ple del passat mes febrer. Ara, es trova en període d’exposició pública i presentació d’al·legacions.

La CUP de Blanes afirma en un comunicat que «no compartim la proposta inicial del Consistori i per aquest motiu hi presentem al·legacions». Per la CUP el redactat aprovat «no recull l’essència de la moció que es va aprovar el passat mes de juliol. Al nostre entendre, suposa una simple operació de maquillatge per mantenir els privilegis dels grups municipals i l’hermetisme de les institucions, i no pas una voluntat ferma de provocar un canvi real en la manera de fer política a Blanes».

La formació d’entrada al·lega, tal com ja ha fet amb d’altres ordenances municipals, la manca de transparència i la opacitat en el procediment per elaborar una normativa tant important com aquesta que, a més en aquest cas, tracta sobre la participació ciutadana.

La CUP proposa mantenir els aspectes claus de l’acord de Ple que el passat mes de juliol va posar en marxa tot aquest procés. Considera que «cal defensar enèrgicament el contingut i els valors de la proposta aprovada el juliol passat. És irrenunciable garantir tant el dret a rèplica com que totes les entitats, organitzacions o partits polítics que desenvolupin la seva tasca en l’àmbit municipal de Blanes tinguin els mateixos drets i puguin participar dels Plens municipals en igualtat de condicions».

Finalment la candidatura denuncia que un dels punts de la moció aprovada el juliol passat ha estat directament exclòs del redactat i al·lega que «és fonamental permetre la fiscalització de la tasca dels regidors per part de la ciutadania i per tant cal mantenir en el redactat el dret a realitzar precs i preguntes escrites per tal que aquestes siguin contestades per l’equip de govern o la oposició durant el desenvolupament dels plens municipals».

Segons la formació, «el que ens cal és una proposta ambiciosa i útil per fer passos endavant en matèria de participació ciutadana, i demanem sobretot voluntat política al consistori per estar a l’alçada de les demandes de la ciutadania».