Neix l’«Associació Amics de Blanesaldia.com» per enfortir el periodisme local i promoure l’ús eficient d’Internet

blanesaldiaAmb la voluntat de consolidar el projecte informatiu de Blanesaldia.com i alhora donar un servei a les persones interessades a obtenir un millor rendiment d’internet, les eines digitals i les xarxes socials, hem creat la nova Associació Amics de Blanesaldia.com, que recentment ha estat aprovada i inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat i de l’Ajuntament de Blanes.

A continuació, reproduïm l’article 2 dels estatuts, en el qual es detallen els objectius i projectes de l’entitat:

«Les finalitats de l’Associació són:

1.- Donar suport a l’activitat informativa generada per la web www.blanesaldia.com, publicació digital d’àmbit local (Blanes) i comarcal (La Selva i les poblacions de l’Alt Maresme).

2.- Afavorir la divulgació de notícies de tot tipus relacionades amb Blanes, la comarca de la Selva i les poblacions de l’Alt Maresme, procurant la posada en valor de les tradicions, festes, patrimoni, economia, activitats culturals i altres particularitats del citat territori, a més de reflectir les activitats de les entitats.

3.- Contribuir a les despeses generades pel manteniment de la web www.blanesaldia.com.

4.- Promoure entre els associats el coneixement i la utilització activa d’internet, especialment les eines informatives digitals, l’evolució del periodisme digital i les xarxes socials.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitzarà les següents activitats:

1.- Realització periòdica de tallers formatius presencials segons les necessitats dels socis, a més de l’enviament periòdic als socis via correu electrònic de documentació relacionada amb l’ús de les eines digitals, l’optimització de les xarxes socials i el periodisme digital.

2.- Celebració una vegada a l’any a Blanes d’un acte divulgatiu obert al públic, dedicat al periodisme en internet i la seva problemàtica.

3.- Difondre l’existència de l’Associació, per ampliar el nombre de socis. També, amb la creació d’una secció específica en www.blanesaldia.com dedicada a l’entitat, incloent-hi un formulari per captar socis.

Queda exclòs l’ànim de lucre».

Aquest és el full de ruta inicial de l’entitat, que esperem es pugui enriquir amb les aportacions d’amics i amigues.

Creiem que, amb els seus defectes i mancances, Blanesaldia.com, que es va crear al febrer de 2010, treballa per dinamitzant la informació local i comarcal, procurant conjuminar el necessari rigor -indispensable per guanyar credibilitat-, amb la immediatesa que avui dia demanda la nostra hiper connectada societat.

Creiem que el periodisme independent i explicatiu és molt necessari, doncs contribueix a fer que les persones siguem més lliures i que la nostra democràcia sigui més sana i participativa. Sense informació el ciutadà està en desavantatge a l’hora de forjar-se la seva pròpia opinió. I sense mitjans de comunicació amb voluntat de servei públic la democràcia perd qualitat i s’abona el terreny perquè els poderosos actuïn amb prepotència.

Però la informació no és gratuïta. Elaborar una notícia requereix temps i dedicació. Encara que Internet ha abaratit els costos de distribució de notícies, mantenir i millorar la qualitat dels continguts de Blanesaldia.com implica una sèrie de despeses. I, per desgràcia, els ingressos per publicitat no són suficients. Per aquest motiu, si t’agrada Blanesaldia.com, si creus que és útil un mitjà local i comarcal independent, et convidem a formar part de l’Associació Amics de Blanesaldia.com.

Per dues quotes de 15 euros per any contribuiràs a la sostenibilitat del projecte, alhora que et beneficiaràs del servei que l’entitat donarà als seus associats.

Creiem que l’Associació Amics de Blanesaldia.com pot ser útil per a les persones que utilitzen Internet i les xarxes socials. I, també, que pot servir a les associacions, professionals, comerciants i petits empresaris que estan presents en Internet o es plantegen utilitzar la xarxa per donar-se a conèixer.

Des de l’Associació ajudarem a dinamitzar i millorar aquesta presència, especialment aportant consells per optimitzar Facebook, Twitter, YouTube, a més d’utilitzar senzilles tècniques de màrqueting i evitar errors de comunicació. També, des de l’Associació fomentarem la implicació d’aquelles persones que senten la inquietud per comunicar notícies i que veuen en la informació local una eina de cohesió i estímul social.

Blanesaldia.com necessita la col·laboració activa dels lectors, per fer viable el futur de la publicació. La independència econòmica afavorirà que la publicació millori la qualitat, diversitat i profunditat de les notícies. El periodisme rigorós, ètic i exigent sortirà enfortit, en comptar amb el vostre suport. Ens ajudes a aconseguir-ho?

José Fernández
President de l’Associació Amics de Blanesaldia.com