Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes col·laboren per protegir i fomentar la salut al municipi

Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes han fet avui balanç de les accions que conjuntament s’estan portant a terme al municipi per tal de protegir i fomentar la salut de les persones: gestió i control de les instal·lacions amb risc de legionel·la, analítiques de l’aigua d’aixeta o avaluació de les piscines d’ús públic.

El president de Dipsalut, Josep Marigó (a la dreta de la foto), i el regidor d’esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Oms, també han signat un conveni de col·laboració per fomentar l’activitat física al municipi. Segons l’acord, Dipsalut aportarà 40.000 euros en dues anualitats.

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona subvencionarà part del cost de la plantilla de personal tècnic que porta a terme les sessions d’activitat i/o exercici físic en els equipaments municipals i encarregar-se d’altres actuacions de promoció de l’activitat física.  Dipsalut aportarà els 40.000 euros per a les activitats del 2010 i del 2011. Aquesta quantitat suposa un 24’84% del que l’Ajuntament de Blanes preveu invertir en aquest concepte en aquests dos anys.

 

Balanç de les actuacions del 2010

– Programa de suport a la gestió i control d’instal·lacions d’alt risc de transmissió de legionel·losi: s’han realitzat les analítiques, controls i neteges preventives al camp de futbol “Els Pins”, al camp de futbol “Can Borrell”, al camp de futbol “Ca la Guidó”, al pavelló esportiu, a les instal·lacions de la pista “Mas Florit”, a l’escola d’educació especial Ventijol, al CEIP Mossèn Joan Batlle, a l’escola bressol Can Borell,  i a l’escola Bressol La Plantera. Totes les instal·lacions estan lliures del bacteri.

– Programa de suport a la gestió i control d’instal·lacions de baix risc de transmissió de legionel·losi: s’han realitzat les analítiques, controls i neteges preventives al CEIP Sa Forcanera, CEIP Napoleó Soliva, CEIP Quatre Vents, CEIP Carles Faust, CEIP Joaquim Ruyra, Escola Bressol Ca la Guidó. Totes les instal·lacions estan lliures del bacteri.

– Programa d’avaluació i control de l’aigua d’aixeta: es van realitzar 11 analítiques a l’aixeta del consumidor a CEIP’s i llars d’infants per descartar la presència de metalls pesants o altres contaminants a l’aigua.

– Programa d’avaluació higiènica i sanitària de les piscines d’ús públic: es va realitzar l’avaluació higenico-sanitària de 25 piscines d’ús públic (hotels, càmpings…). Només es van trobar deficiències lleus per les quals es van recomanar mesures correctores. 

– Programa de suport a la gestió del risc derivat de les piscines d’ús públic de titularitat i/o gestió municipal: es van realitzar les analítiques de control de la piscina de l’escola d’educació especial Ventijol.

– Programa de suport a la gestió del risc derivat de les platges: es van realitzar els controls i neteges corresponents de legionel.la a totes les dutxes i rentapeus (totes estaven lliures del bacteri legionel·la) i els anàlisis microbiològics de les sorres (només es va detectar alguna deficiència lleu –contaminació creuada per, per exemple, restes fecals de gossos- que es van corregir ràpidament amb una neteja).

– Programa de suport econòmic per a la seguretat, vigilància, salvament i socorrisme de les platges: Dipsalut va fer una aportació econòmica de 33.802 euros per sufragar part del cost dels serveis de salvament i socorrisme.

– Programa de suport econòmic a les actuacions per a la lluita i control integrat de les plagues urbanes: Dipsalut concedirà una subvenció a l’entorn dels 8.727 euros per col·laborar amb l’Ajuntament de Blanes en el control de plagues urbanes com aus o insectes.

– Programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables: Dipsalut cedeix al municipi 3 Parcs (Parc de la Mina Cristal·lina- 8 elements, Plaça Miquel Martí i Pol- 12 elements, Plaça Josep Vieta i Burcet- 12 elements), i una Xarxa d’Itineraris Saludables d’aproximadament 10 quilòmetres.

– En l’àmbit de la promoció de la salut també s’han concedit ajudes econòmiques a diverses organitzacions sense ànim de lucre per a la realització d’activitats de promoció d’hàbits de vida saludables.

Edició: JFG – Fotos: Dipsalut