Blanes potencia les sales d’exposicions municipals amb 16 mostres durant set mesos

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes potenciarà durant els propers mesos les exposicions que s’allotgen a les dues sales municipals. Per aquest motiu, ha preparat una programació i ha editat un fulletó que inclou les setze exposicions que es podran visitar durant els propers set mesos, fins al setembre.

La sala que allotjarà el nombre més elevat d’exposicions seran les dues plantes de Casa Saladrigas. Situada al carrer Roig i Raventós, tocant al carrer de l’Esperança i al passeig de la Mestrança -davant la façana marítima-, es tracta d’una singular construcció modernista de principis del segle XX dissenyada per Isidre Puig i Boada que va ser reformada per l’Ajuntament de Blanes l’any 2003. Durant els propers set mesos està previst que allotgi nou exposicions.

Per la seva banda, la sala García-Tornel està situada en un emplaçament privilegiat, al carrer Ample, en ple centre de Blanes, i també té una entrada d’accés per la plaça dels Dies Feiners on dóna la façana posterior de l’Ajuntament. Inaugurada l’any 2001, l’atractiu d’aquesta sala és que, tot i ser de petit format, sol atraure sempre un gran nombre de públic per la seva situació. En aquesta sala s’hi allotjaran set mostres fins el setembre.

Nous Talents, Fotografia, Pintura i Concursos

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

L’exposició que encara es pot visitar a Casa Saladrigas durant aquests primers dies de març és la que inclou textos i fotografies de l’historiador blanenc Aitor Roger: Els Nous Blanencs. Joves i Immigració, que dóna a conèixer la realitat dels joves nascuts a l’estranger que viuen al municipi. A mitjans de març desembarcarà a Casa Saladarigas Nàufrags, de Jordi Urbón, dins del programa d’Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona. L’autor presenta les seves creacions a través d’un nou procediment de treball que Urbon anomena pintura digital.

Des de mitjans d’abril i fins a principis de maig les dues plantes de Casa Saladrigas allotjaran sengles exposicions: per un costat Altres pintures, Altres Terres, de Jesús Meneses i per l’altre Mirant cap endins, de la pintora Mihaela Mihailovici. D’altra banda, del 16 al 31 de maig es podran visitar els treballs que s’hauran presentat al Concurs de Cartells del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Durant el mes de juny s’allotjarà una altra aposta de l’Àrea de Cultura i Festes que enguany es fa per segona edició consecutiva. Es tracta de l’exposició Nous Talents, una mostra col·lectiva de joves artistes que es fa amb la intenció de promocionar i donar a conèixer la seva obra.

Coincidint amb els mesos d’estiu el món de la fotografia i les obres de l’artista blanenc Antoni Cerdan seran les propostes que tindran al seu abast els visitants que s’acostin a Casa Saladrigas. Es tracta de la 42a edició del concurs fotogràfic Quillat que organitza l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC).

Per la seva banda, el 20è Concurs fotogràfic Focs i Festa que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de l’AFIC, que s’allotjarà a la segona planta, compartirà calendari amb les pintures del blanenc d’Antoni Cerdán. L’exposició pictòrica estarà a la primera planta de Casa Saladrigas, es presenta sota el títol De la Necessitat a la Llibertat, i és un recull de l’obra realitzada entre els anys 1991 i 1997.

Filigranes de paper, pintura, fotografia i entitats blanenques

La Sala García-Tornel continuarà fins a mitjans de març allotjant la mostra que fa una trajectòria pels 50 anys dels Premis Recvll a través de fotografies i reproduccions de documents que van

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

Foto: Arxiu Blanesaldia.com

marcar sobretot els inicis d’aquests prestigiosos guardons literaris. Des de finals de març i fins a principis d’abril l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales oferirà l’exposició Blanes i Ardales, compartint sentiments, que recorda fotogràficament els actes que van unir encara més els dos municipis a través de la trobada de les imatges de les seves verges més emblemàtiques; El Vilar de Blanes i Villaverde d’Ardales.

L’Associació del Gremi Català de Filigranes de Paper oferirà una mostra d’aquest delicat art de l’11 al 27 d’abril, i des de principis de maig fins a principis de juliol aquesta sala allotjarà tres exposicions pictòriques d’autors lligats al municipi. Primer serà el torn de Jordi Pirretas, després de l’artista suec Staffan Johanson, i finament del pintor Fèlix Morata.

Per últim, de l’11 de juliol al 13 de setembre hi haurà una selecció d’obres de les autores blanenques Esperança Ros i Anna Maria Barnés. Es tracta d’una selecció de fotografies que pertanyen al fons documental de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes.