ICV-EUiA Blanes denuncia la manca de transparència sobre l’ampliació de la C-32 fins a Lloret

Foto: Google Earth

Imatge del tram on finalitza la C-23 que es vol ampliar fins a Lloret / Foto: Google Earth

Ahir dilluns el Govern de la Generalitat va aprovar l’acord amb les concessionàries d’autopistes a Catalunya que suposen la modificació dels peatges i diferents inversions a les autopistes, entre elles, l’ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret.

Ja el passat setembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar la represa del projecte d’ampliació de l’autopista, anunciant que es rebaixava el pressupost de 100 a 60 milions d’euros. La primera setmana d’octubre, ICV-EUiA de Blanes es va reunir amb SOS Lloret, Pinya de Rosa i l’entitat mediambiental S’Agulla per treballar de nou al voltant de l’autopista amb l’objectiu d’aturar el projecte. En aquest sentit, l’exconseller de Medi Ambient d’ICV, Salvador Milà, va fer una petició de documentació al Govern sobre el projecte de l’autopista.

Dos mesos després, el divendres 20 de desembre, el regidor blanenc Víctor Catalan i el diputat Salvador Milà, acompanyats d’un membre de l’entitat Pinya de Rosa, van poder accedir al projecte del Carril Bus de Blanes a Lloret, però veient negat l’accés al projecte de l’autopista.

Casualment, 3 dies després, el Govern de la Generalitat ha aprovat un acord amb les concessionàries que inclou una inversió de 65 milions, la més gran de totes, per al projecte d’ampliació de l’autopista.

Davant d’aquests fets, ICV-EUiA denuncia l’obscurantisme al voltant del projecte de l’ampliació, que ha variat de 100 a 60-65 milions i que ningú ha pogut veure encara tot i les reiterades peticions d’accedir al projecte, i que serveixi de canvi de cartes entre el Govern i Abertis per acabar ampliant la concessió de l’autopista a canvi de destruir els darrers paratges naturals de Blanes i Lloret.

«Més del 70% de la mobilitat de la carretera Gi-682 és entre Blanes i Lloret. Ningú dels dos municipis farà 13 km per aquesta ampliació de l’autopista perquè sempre sortirà més a compte anar per la carretera actual fent 5 km, i no més del doble» ha declarat Catalan.

Tanmateix, la coalició anuncia que ja estan en contacte amb més entitats de Blanes i Lloret i que es treballa en un front ampli d’entitats dels dos municipis de la Selva marítima per plantar cara a l’ampliació de l’autopista.